16 Haziran 2016 07:01

Uzmanlar: Karnesi kötü olan çocukların üzerine çok gitmeyin

Psikiyatrist Dr. Reşat Sabri Yurdakul, karnedeki notları nedeniyle ailelerin çocukların üzerine gitmemesi gerektiğini söyledi.

Paylaş

Bir eğitim yılı daha sona eriyor. Yaklaşık 18 milyon öğrenci için yaz tatili başlıyor.  Anne babalar, çocuklarının karne notlarına vereceği tepkilere göre bazen karne, aile içinde krize de neden olmaktadır. Evden kaçmaktan tutun kendisine, hatta çevresine bile zarar veren var. 

Uzmanlar bu konuda hem çocukları hem de aileleri uyararak; çocuklara düşük veya kırık notları nedeniyle tembel, dikkatsiz, akılsız gibi tepkiler verilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Psikiyatrist Dr. Reşat Sabri Yurdakul, karne sonrasında çocuklara nasıl davranılacağı konusunda uyarılarda bulundu. 

'EKSİKLERİMİZDEN DERS ALALIM'

Öncelikle çocuklara uyarıda bulunan Psikiyatrist Dr. Reşat Sabri Yurdakul, karnedeki notları ne olursa olsun çocukların tatilde dinlenmesi gerektiğine değinerek, ‘’Karnemiz iyi değilse bu belirtidir. Bir şeyleri doğru yapmıyoruz, yeterince çalışmıyoruz veya televizyona, telefona çok zaman ayırıyoruz. Dolayısıyla yapmaları gereken eksikleri tamamlamak, bir sonraki yıla daha iyi dinlenerek ve baştan güzelce başlamak. Eksiklerimizden ders alalım. Hatalardan ders almazsak o zaman bir şeye yaramaz.’’ dedi.

Karnenin sonucunu ailelere verdiklerinde gelecek tepkilere dikkat çeken Yurdakul, "Büyük tepki vermeyin. Belki kızabilirler, kötü notlarınız olabilir ama bunları düzeltebileceğinizi söylerseniz onlarla da aranızın daha iyi olacak." diye ifade etti. 

Psikiyatrist Dr. Reşat Sabri Yurdakul, şu uyarılarda bulunuyor: “Ailelere de çok iş düşüyor. Çocukların üzerine çok gitmeyin. Biliyorsunuz intiharlar oluyor. Evden kaçabiliyorlar. Büyük tepkiler verebiliyorlar. Onların üzerine çok gitmeyin. Karnedeki kötü notlar bir başarısızlığı gösterir. Fakat bunun nedenlerini bulursak, dikkat eksikliği mi var? Yoksa ders çalışamıyor mu? Bir sorunu mu var? Ruhsal bir problemi mi var? Bunu bulursak ve sorunu düzelttiğimizde o zaman da çocuklarımızın notları düzelecektir. Çocukların üzerine gitmeyelim. Hata nerden kaynaklanıyor bulup, onu düzeltelim. Karne bir sonuçtur. Önemli olan, oraya varmadan bir şeyleri toparlamaktır.’’ (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Birleşik Arap Emirlikleri, Husilerle savaştan çekildi

SONRAKİ HABER

İspinoz kuşlarının serinleme çabası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa