15 Haziran 2016 18:19

Romanya ve İsviçre 1-1 berabere kaldı

Romanya ile İsviçre Euro 2016 A Grubu ikinci maçında 1-1 berabere kalarak 1'er puan aldılar.

Paylaş

Euro 2016 A Grubu ikinci maçında karşı karşıya gelen Romanya ile İsviçre, Bogdan Stancu ve Admir Mehmedi’nin golleriyle sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Karşılaşmadaki ilk gol pozisyonunu İsviçre, 6. dakikada Haris Seferovic ile yakaladı. Xherdan Shaqiri’nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Seferovic, topu sağına çekip şutunu kaleye gönderdi ancak çerçeveyi bulamadı.

16. dakikada Seferovic gole bir kez daha yaklaştı. Yine Shaqiri'nin pası ile topla buluşan Haris Seferovic ceza sahası içinde şutunu çekti ancak Romanya kalecisi Ciprian Tatarusanu gole izin vermedi.

18. dakikada Romanya penaltı kazandı. İsviçre ceza sahası içinde, Stephan Lichtsteiner ile Alexandru Chipciu arasındaki ikili mücadelede Lichtsteiner’in rakibinin formasından çektiğine hükmeden hakem Sergei Karasev tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Bogdan Stancu topu ağlara gönderdi ve Romanya’yı öne geçirdi: 1-0

28. dakikada Romanya 2. gole çok yaklaştı. Gabriel Torje’nin ceza sahası içine kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken top Cristian Sapunaru'nun önünde kaldı. Sapunaru’nun sağ ayağı ile çektiği şutta top direğe çarparak auta çıktı.

İlk 45 dakikada başka gol olmadı ve Romanya devre arasına 1-0’lık üstünlükle girdi.

57. dakikada İsviçre beraberlik golünü Admir Mehmedi ile buldu. Sol kanattan Ricardo Rodriguez’in kullandığı köşe vuruşunda Johan Djourou'nun indirdiği topu önünde bulan Mehmedi, gelişine çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-1

70. dakikada Romanya’nın kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Gabriel Torje yaklaşık 40 metreden rakip kaleyi yokladı, ancak İsviçre kalecisi Yann Sommer soluna gelen topa son anda uzanarak golü önledi.

Mücadelenin kalan dakikalarından başka gol sesi çıkmadı ve Romanya ile İsviçre 1-1 berabere kaldı.

A Grubu’nda oynadığı ilk maçta Arnavutluk’u 1-0 yenen İsviçre bu sonuçla puanını 4’e yükseltti. Maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan İsviçre gruptan çıkma yolunda büyük bir adım atmış oldu.

Gruptaki ilk maçında ev sahibi Fransa'ya 2-1 yenilen Romanya ise 2. maçta da galibiyetle tanışamadı ancak Euro 2016’daki ilk puanını aldı. (SPOR SERVİSİ)

EURO 2016 ÖZEL SAYFASI

ÖNCEKİ HABER

Slovakya, Rusya'yı 2-1 yenerek ilk puanını aldı

SONRAKİ HABER

Fransa, Arnavutluk'u son dakika golleriyle 2-0 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...