03 Mayıs 2012 08:34

Delil aramayın, kadının beyanı esastır!

Ankara Kadın Platformu, Fethiye’de yargı kararıyla toplu tecavüz davasından yargılanan sanıkların serbest bırakılmasını protesto etti.Ankara Kadın Platformu’nun eylemine EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı. Eylem, Sakarya Caddesi’nde gerçekleşti. Eylemde konuşan Yasemin Akis, “Bu dava burada bitmeyecek diyen bizler, yasal s&

Delil aramayın, kadının beyanı esastır!
Paylaş

Ankara Kadın Platformu, Fethiye’de yargı kararıyla toplu tecavüz davasından yargılanan sanıkların serbest bırakılmasını protesto etti.

Ankara Kadın Platformu’nun eylemine EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı. Eylem, Sakarya Caddesi’nde gerçekleşti. Eylemde konuşan Yasemin Akis, “Bu dava burada bitmeyecek diyen bizler, yasal sürecin devam edeceğinin farkındayız. Bunca delile rağmen delil yetersizliğinden beraat kararı verilmeyeceği, temyiz aşamasında dile getirilecektir. Ayrıca tecavüz davalarında ‘Delil aramayın. Kadının beyanı esastır’ demeyi sürdüreceğiz” dedi.

Yargıtaydan gelecek sonucun tecavüz mağduru olan binlerce kadın açısından çok önemli olacağını belirten Akis, Muğla Barosu Başkanı için ise; “Tecavüzü savunduğu sürece kendisini protesto etmeye devam edeceğiz” dedi. Akis, Fatma Şahin’i de göreve çağırarak: “Fatma Şahin’i ve tüm sorumluları tecavüze karşı adaletin yerini bulması için göreve çağırıyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sütler zehirlese de dağıtılacak çünkü...

SONRAKİ HABER

‘Milli Eğitim Bakanı derhal istifa etmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...