15 Haziran 2016 13:47

Eğitim Sen: Öğrencimin isyanı, isyanımdır

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri, liselerde başlayan ‘karanlığa sırt çeviriyoruz’ eylemlerine İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sırtını dönerek destek verdi.

Paylaş

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri liselerde ‘karanlığa sırt çeviriyoruz’ sloganıyla başlayan protestolar ve eğitim öğretimde yaşanan sorunlarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sırtını dönerek eylem gerçekleştirdi. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde "Öğrencilerimizden öğreniyoruz! gerici, ayrımcı eğitim politikalarına, kadrolaşmaya, yandaş idareye sırtımızı dönüyoruz!" Pankartı açan Eğitim Sen üyeleri, “Öğrencimin isyanı, isyanımdır” , “Sırtını karanlığa dönen öğrenciler, onurumuzdur” dövizleri taşıdı. 

“Irkçı, Gerici eğitime hayır” , “Karanlığa teslim olmayacağız” , “Liseli gençler onurumuzdur” , “Liseli gençler yalnız değildir” , “AKP elini eğitimden çek” , “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atan üyeler adına  basın açıklamasını Eğitim Sen 7 nolu şube başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu gerçekleştirdi. 

Baskılara karşı sesini yükselten lise öğrencilerinin yalnız olmadıkları belirten Kırşanlıoğlu, “Her ilçede dini eğitim veren okullarla diğer okullar arasında ayrım yapılmış, devletin kaynakları dini eğitim veren okullara aktarılırken diğerleri adeta yıkıma ve kaderine terk edildi.  Birçok ilçede fiziki koşulları yeterli olan imam hatip okullarına dönüştürüldü. Temel eğitimden ortaöğretime geçiş aşamasında merkezi yerleştirme adı altında çok sayıda öğrenci velisinin ve öğrencilerin iradeleri dışında, kendi istekleri olmadan öğrenciler imam hatip okullarına yönlendirildi, bu seçeneği reddedenler ise örgün eğitim dışına atıldı. Türkiye eğitim tarihinin en karanlık en kaotik en çatışmalı yıllarından birini yaşamış oldu. Ancak bütün bu saldırılara ve baskılara karşı ne demokrat, aydın, çağdaş ve barış savunucusu eğitim emekçileri pes dedi, ne de Türkiye’nin aydınlık geleceğini gösteren öğrenciler teslim oldu” dedi.

Ankara Katliamı'nda kaybettikleri arkadaşlarını andıkları için bile ceza aldıklarını vurgulayan Kırşanlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri okullara yazılar yollayarak sendikamıza üye olup, sendikal eylemlere katılanların isimlerini bildirilmesini ve bu arkadaşlarımızın cezalandırılmasını buyurdular. İki yıl öncesinin bile sendikal eylemleri soruşturma konusu yapıldı. Gerici tek tipleştirici, ayrıştırıcı bu uygulamalar sadece eğitim emekçisi öğretmenleri değil onlarla birlikte öğrencileri ve velileri de mağdur etti.” 

Açıklama sırasında eğitim sen üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ‘sırt çevirerek’ liselilerin yurt genelinde başlattığı ‘Karanlığa arkamızı dönüyoruz’ eylemlerine destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Euro 2016'da ilk turda favoriler kayıp yaşamadı

SONRAKİ HABER

Köprü Çayı Irmağındaki balık ölümleri Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa