15 Haziran 2016 13:39

Euro 2016'da ilk turda favoriler kayıp yaşamadı

EURO 2016 grup maçları tamamlanırken, favori takımlardan Fransa, İtalya, Almanya ve İspanya kazanmayı bildi.

Paylaş

Euro 2016 Fransa’da gruplardaki ilk maçlar önceki gece oynanan Portekiz - İzlanda (1-1) maçıyla sona erdi. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen İspanya, Almanya, Fransa ve İtalya, ilk maçlarda sürprize izin vermezken, uzatmalarda yediği golle yıkılan İngiltere, turnuvalara galibiyetle başlayamama serisini devam ettirdi.

EURO 2016 Fransa’nın açılış mücadelesinde sahneye çıkan ev sahibi Fransa, Romanya karşısında son dakikalarda bulduğu golle (2-1) kazanarak gruba 3 puanla başladı. A Grubu’nda Fransa ile birlikte favori olarak gösterilen İsviçre de, Arnavutluk’u 1-0 mağlup ederek gruba 3 puanla başlayan diğer takım oldu. Fransa dışında turnuvanın şampiyonluk adayları arasında gösterilen İspanya ve Almanya da fire vermeden turnuvaya başlayan ekipler oldu. Daha önce bu kupayı müzesine götürmeyi başaran İtalya da, bir çok otoritenin favorileri arasındaki Belçika karşısında zor da olsa galibiyete uzanarak (2-0) ilk maçında 3 puana ulaştı.

İNGİLTERE ŞANSSIZLIĞI KIRAMADI

Turnuvanın tartışmasız en olaylı karşılaşması İngiltere ile Rusya arasında oynanan mücadele oldu. Maçın başlamasından 1 gün önce başlayan olaylar, karşılaşma sırasında da devam ederken, birçok taraftar yaralandı, polis iki taraftan da çok sayıda gözaltı gerçekleştirdi. Rusya önünde maçı 1-0 önde götüren İngiltere, uzatma dakikalarında yediği golle adeta hüsrana uğradı. Avrupa şampiyonalarında bugüne kadar hiçbir açılış mücadelesinde galibiyete uzanamayan İngiltere, makus talihini kırmaya çok yaklaşmışken yine başarılı olamadı. B Grubu’nda oynanan diğer mücadelede ise Gareth Bale önderliğindeki Galler, Slovakya karşısında 2-1 kazanarak grup liderliğine oturdu. Turnuvanın favori takımlarından birisi olan son Dünya Kupası Şampiyonu Almanya, Ukrayna önünde çok fazla zorlanmadı. Panzerler, 2-0 kazanırken gruptaki diğer mücadelede ise Polonya, Kuzey İrlanda’yı 1-0’la geçti. Almanya ve Polonya, 3’er puanla grupta ilk 2 sırayı aldı.

TECRÜBE KAZANDI

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın yer aldığı D Grubu’nda ilk maçlar tamamlandığında gruptaki ilk 2 sırayı Hırvatistan ve İspanya aldı. Türkiye’yi Modric’in golüyle yenen Hırvatistan ile, Çek Cumhuriyeti karşısında zorlansa da tecrübeli savunmacısı Pique’yle kazanan İspanya, ilk maçlarda hata yapmayan ekipler oldu. İsveç karşısında oldukça iyi bir futbol ortaya koyan İrlanda Cumhuriyeti, E Grubu’na çok iyi bir başlangıç yapmak üzereydi. 1-0 önde götürdükleri karşılaşmada sayısız fırsattan yararlanamayıp kendi kalelerine attıkları golle yıkıldılar. Grubun 2 favorisi Belçika ve İtalya’nın karşılaşmasında ise tecrübe kazandı. İtalya, rakibini 2-0 mağlup ederek grup liderliğine yükselen taraf oldu. F Grubu’nda ise 44 yıl sonra finallere katılan Macaristan, Avusturya karşısında 2-0 kazanmayı başardı. Grubun favorisi olarak gösterilen Portekiz, eleme grubunda İzlanda ile karşılaştı. Sert savunmayı geçmekte zorlanan Portekiz, sahadan 1-1’lik sonuçla ayrılarak 1 puana razı oldu. Macaristan, aldığı galibiyetle grupta liderlik koltuğuna kuruldu. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen'den liselerde yükselen sese destek

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Öğrencimin isyanı, isyanımdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...