15 Haziran 2016 13:26

Eğitim Sen'den liselerde yükselen sese destek

Eğitim Sen yaptığı açıklamayla Türkiye'nin birçok köklü lisesinde bakanlığın seçitiği okul müdürlerine ve baskılara karşı yükselen sese destek verdi.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), yüksek puanlı ve başarı oranı yüksek olan bazı okulları atama sisteminin dışına çıkardığı belirtilen açıklamada, bakanlığın "Proje Okulları"ilan ettiği liselere yandaş müdürler atayarak siyasi anlamda biçimlendirmeye çalıştığını ifade etti. Siyasi atamayla gelen okul müdürlerinin giderek artan baskıcı ve laik eğitim karşıtı söylem ve uygulamaları öğrencilerin kitlesel tepkileriyle karşılaştığına dikakt çekilen açıklamada, söz konusu tepkilerin kısa süre içinde diğer liselere de yayıldığının altı çizildi. 

“Bütün kurumlar gibi, okulları da çağ dışı bir zihniyetle yönetmeye çalışan, bilim ve özgür düşünce düşmanı, laik ve demokratik yaşam tarzını yok ederek biat eden, dindar nesil yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Israrla yasakçı uygulamalar üzerinden gençliği zapturapt altına almaya çalışan zorbalığa karşı sesini yükselten ve aydınlık geleceğimiz olan liseli gençler yalnız değildir” denilen açıklamada, Türkiye’de iktidar eliyle kendilerine dayatılanları değil, gerçek anlamda laik ve bilimsel eğitimi savunan öğrencilerin yetişmesinden rahatsızlık duyan siyaseten atanmış okul yönetimlerinin öğrencileri sindirmeye, “tek tip öğrenci modeli” yaratmaya çalıştıkları vurgulandı. 

SORUŞTURMALAR KORKULARININ GÖSTERGESİ

Açıklamada “Farklı düşüncelere, inanç ve kimliklere yönelik baskıcı uygulamaların arttığı, fiili uygulamalarla zapturapt altına alınmak istenen, kışla gibi yönetilmeye çalışılan liselerde öğrencilerin, anti demokratik, ayrımcı ve baskıcı uygulamalara sırtını dönerek umutla ve dirençle başkaldırması önemli ve değerli bir adımdır. Okul yönetimlerinin öğrencileri anlamak yerine sindirmek için tehdit etmesi ve öğrenciler hakkında disiplin soruşturması açması, yaşadıkları korku ve tedirginliğin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir. Eğitim Sen olarak gençlerin bu önemli adımlarının sadece diğer eğitim kurumlarına değil, tüm ülkeye örnek olması gerektiğini düşünüyor, baskıya ve zorbalığa karşı sesini yükselten liseli gençlerin taleplerini hep birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çepeçevre Yaşam yarın akşam Hayatın Sesi’nde

SONRAKİ HABER

Euro 2016'da ilk turda favoriler kayıp yaşamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa