15 Haziran 2016 12:48

2 liseden daha bildiri: AKP’nin istediği nesil olmayacağız

133 yıllık Bursa Erkek Lisesi öğrencileri ve İzmir Narlıdere Cahide Ahmet Dalyanoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri bildiri yayımlayan liselere eklendi.

Paylaş

Lise öğrencilerinin, AKP’nin gerici eğitim politikalarına karşı başlattığı isyan büyüyor. 133 yıllık Bursa Erkek Lisesi öğrencileri ve İzmir Narlıdere Cahide Ahmet Dalyanoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri bildiri yayımlayan liselere eklendi. haber.sol.org.tr’de yer alan Bursa Erkek Lisesi öğrencilerinin bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

“AKP iktidarı okulumuzun ilerici, aydın öğretmenlerini idareden alarak yerine gerici, iktidar yalakası müdürleri getiriyor. Okulumuzda ilerici öğrenciler ifşa ediliyor, ailesi çağrılarak ‘Çocuğunuzdan hiçbir şey olmaz’ deniyor. İktidar propagandası yapmaktan, liselileri sindirmeye çalışmaktan başka bir şey yapmayan okul idaresini okulumuzda istemiyoruz. Liseler bizimdir, hiçbir zaman yalaka müdürlerin olmayacaktır. Bizler liseliler olarak AKP’nin istediği nesil olmayacağız, karanlığa sırtını dönenlerin her zaman yanında olacağız.”

İzmir Narlıdere Cahide Ahmet Dalyanoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri de yayımladıkları bildiride, Bizler tek bir düşünce çatısı altında verilen eğitimleri değil tüm düşüncelerin özgürce dile getirildiği bir eğitim sistemi istiyoruz. Bizler maddi ve siyasi çıkarlar içerisinde ilerleyen gelecekler değil, emeklerimizle elde ettiğimiz aydınlık gelecekler istiyoruz. Ezberci ve düşünmemeyi aşılayan bir eğitim sistemine karşı duruyoruz.Karanlığa karşı ayakta duran öğretmenlerimiz ve öğrenci arkadaşlarımıza yapılan baskıları, soruşturmaları desteklemiyoruz. Dayatılmak istenen cinsiyet ayrımcılığı yapılan, farklı düşüncelere saygı duyulmayan, gerici, yobaz düşüncelere karşı liseliler olarak karşı duracağız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Şehitlerimiz var’ denilip tek kişilik hücreye atıldı

SONRAKİ HABER

Maarif Vakfı Kanunu Mecliste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...