15 Haziran 2016 11:25

HDP: Eve baskın yapan ve emri verenlere soruşturma açılsın

HDP Merkez Yürütme Kurulu, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın resmi ikametgahının polislerce basılmasına tepki gösterdi

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın resmi ikametgahının bugün sabah saatlerinde polis tarafından basılmasına HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan sert tepki geldi.

HDP MYK tarafından yapılan açıklamada HDP'ye yönelik hukuksuz saldırılara her gün yenilerinin eklendiği ifade edilerek, sabah saatlerinde baskının yapıldığı adresin Yüksekdağ'ın resmi olarak bildirildiği ve kullandığı ikametgâhı olmasına rağmen hukuksuz bir şekilde baskının gerçekleştiği ifade edildi. 

Baskını yapanlar ve emrini verenler hakkında derhal soruşturma açılması gerektiği kaydedilen açıklamada, "Bu konuda suskun kalan diğer muhalefet partilerinin milletvekilleri ve yöneticileri, bu uygulamaların günü geldiğinde kendilerine de kullanılacağını bilmeliler" denildi. 

HDP'nin bir bileşeni olan Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) dönük bugün gerçekleşen baskınların da kınandığı açıklamada, devamla şu ifadelere yer verildi: "Bu hukuk dışı operasyonlar, biliyoruz ki, Saray'dan gelen talimatlarla gerçekleştiriliyor. Saray, partimizi, yöneticilerimizi ve milletvekillerimizi, bileşenlerimizi hedef göstererek bizleri demokratik siyaset alanının dışına itmeye çalışıyor. Saray-AKP iktidarının talimatları ile hareket eden yargı mensuplarına ve bürokratlara bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Evrensel ve demokratik hukuk kurallarına, Türkiye'nin imzaladığı uluslararası sözleşmelere uygun olmayan tüm davranışlarınızın hesabı, uluslararası ve ulusal yargı önünde sorulacaktır. Unutmayın, dün baş tacı edilen kimi savcı ve hakimler, bürokratlar bugün vatan haini ilan edilmişlerdir. Şunu bilin ki, bugünkü hukuksuzlukları yapanları yarın koruyacak bir zırh olmayacaktır. Bu tür baskılar ve uygulamalarla demokrasi ve barış güçlerinin, HDP'nin ve birlikte hareket ettiği kurum ve bileşenlerin mücadele kararlılığı geriletilemez. Saray-AKP iktidarının bu politikalarına karşı özgürlük, eşitlik, barış ve demokrasi mücadelesi güçlenerek sürdürülecektir." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

BES Antalya Şubesi, ‘eşitlik ve adalet istiyoruz’ dedi

SONRAKİ HABER

Arnavutköy'de yaralanan polis hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...