15 Haziran 2016 10:22

Alevilerin pikniğine saldırı Meclis gündeminde

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan Alevi örgütlerinin düzenlediği pikniğe saldırı düzenlenmesini Meclise taşıdı.

Paylaş

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Pir Sultan Abdal Derneği Adana ve Tarsus Şubesi ile Adana Alevi Kültür Derneği’nin düzenlediği pikniğe bir grubun “İnsanlar oruç tutarken siz piknik yapamazsanız” diyerek saldırı girişiminde bulunmasını Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Doğan, daha önce de Seyhan’da bir grubun Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtım Derneği’nde bulunan Alevileri ellerinde Kur'an-ı Kerim ile “İslamiyet bu değil, bu yaptığınızın İslamiyet'te yeri yok, Kuran’da böyle bir ibadet şekli yok, imana gelin” diyerek tehdit ettiklerini hatırlattı.

Adana'da sıkça görülmeye başlanan bu olaylar karşısında yetkililerin önlem almakta geciktiğini belirten Doğan, Bakan Ala’ya “28 Ocak ve 12 Haziran’da Adana’da gerçekleşen saldırıların birbirleriyle bir bağlantısı var mıdır? Alevi yurttaşlara yönelik bu saldırılara karşı Bakanlığınızın ne gibi önlemler almaktadır? Adana ili başta olmak üzere Türkiye’nin tüm illerinde Alevilere dönük saldırı yapılacağına dair her hangi bir istihbarat bilgisi gelmiş midir?” sorularını yöneltti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İmam hatipliler Sayıştay başkanlığı için yarışacak! 

SONRAKİ HABER

Muş'ta karakola saldırı: 1 korucu öldü 3 korucu yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa