15 Haziran 2016 09:20

İşçiler, Çiğli Belediyesi önünde alacakları için eylem yaptı

Çiğli Belediyesine ait KAFESAN’da çalışan işçiler, belediye önünde oturma eylemi yaparak alacaklarını istedi.

Paylaş

Çiğli Belediyesine ait KAFESAN’da çalışan işçilerin, ihaleyi alan şirketin değişmesi gerekçe gösterilerek 6 aylık toplusözleşme hakları mahkeme kararlarına rağmen ödenmedi. Belediye önünde oturma eylemi yapan işyeri temsilcileri ve sendika yöneticileri "iş barışının bozulmaması için" bir an önce ödeme yapılmasını istedi.

Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube, Çiğli Belediyesi KAFESAN işçilerinin toplu iş sözleşmesinde yer alan haklarının uzun süredir ödenmemesi üzerine belediye önünde eylem yaptı. Sadece temsilcilerin ve şube yöneticilerinin katıldığı eylemde Çiğli Belediyesi'ne seslenilerek işçiye verilen sözlerin tutulmasını istedi. 1 saat süren oturma eyleminde 'Kafesan işçisi köle değildir', 'Zafer direnen emekçinin olacak' ve 'İş ekmek yoksa barış da yok' sloganları atıldı.

Gazetemize açıklamada bulunan KAFESAN İşyer Baş Temsilcisi Müslüm Taş, 6 aylık sosyal hak alacakları için belediye ile görüşme yaptıklarını ancak sonuç elde edemediklerini belirterek, süreci mahkemeye taşıdıklarını ve kazandıklarını ekledi.

'MAĞDURİYETİMİZ BÜYÜTÜLMEK İSTENİYOR'

Mahkeme kararına rağmen belediye yönetiminin ödeme yapmadığını da ifade eden Taş "Belediye yönetimi son olarak ödemeyi 2017 yılından itibaren 6 aylık taksitle yapacağını söyledi. Biz de bu kabul etmeyeceğimizi söyledik. Sonuçta burada iki buçuk yıllık bir mağduriyet var ve mağduriyetimizin süresi uzatılmak isteniyor. Biz buna karşıyız. Biz bu işin iş barışı içinde çözülmesini istiyoruz. Geçmişe yönelik kayıplarımız bir an önce ödenmelidir" dedi.

İHALE DEĞİŞİKLİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

2014’ün son altı ayı için yapılan ihaleyi alan belediyenin başka bir şirketi ÇİBEL, ortada kendilerini bağlayan bir toplu sözleşme olmadığını iler sürerek, işçilerin toplu sözleşmeden doğan, ağır işçilik primini, koku primini, vardiya risk primini, ikramiyesini, sosyal yardım paketini, aile yardımını, öğrenim yardımını, yakacak yardımını, yoğurt ve gıda yardımlarını 6 ay boyunca ödememişti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Yazılan her şeyden rahatsızlık duyuluyor’

SONRAKİ HABER

Arnavutköy'de çatışma: Emniyet müdürü ile polis yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa