15 Haziran 2016 07:31

Yunanistanlılar SYRIZA-Anel hükümetine inanmıyor

Yunanistan halkının yüzde 80'i SYRIZA-Anel hükümetinin ülkeyi krizden çıkarabileceğine inanmıyor

Paylaş

Alco anket şirketi adına 30 Mayıs - 2 Haziran ayları arasında yapılan ankette, Yunanistan halkının endişesi açıkça belli oluyor. 

"Hükümetin ülkeyi krizden çıkarabileceğine inanıyor musunuz?" sorusuna, halkın yüzde 80'i hayır, yüzde 11'i evet cevabını verirken; yüzde 9'u soruyu cevaplamadı. 

"Ekonomi için sizce en önemli çözüm nedir?" sorusuna ise halkın yüzde 70'i kemer sıkma politikasına son verilmesi gerektiğini, yüzde 17'si borcun ödenebileceğini söyledi, yüzde 9'u yine cevap vermedi.

Bugün saat 18.30'da Syntagma Meydanında "İstifa edin" sloganı altında protesto gösterisi düzenlenecek. Hükümet sözcüsü Olga Yerovasili bu gösteriyi "Ülkeye karşı düşmanca bir hareket" olarak nitelendirdi ve arkasında ana muhalefet partisinin saklı olduğunu ima etti. 

Ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi "Dünyada ilk kez anarşistler bir hükümeti müdafaa etmek için çağrı yapıyor" diyerek iktidar karşıtları olarak bilinen gençlerin bugün için düzenledikleri toplantıya işaret etti ve "Protesto gösterilerine katılanların güvenliğinden hükümeti sorumlu tutacağız" açıklamasını yaptı. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Haber Nöbeti, ödülünü ÖGC’ye verecek

SONRAKİ HABER

Suriye: Fransız ve Alman askerlerin varlığı egemenlik ihlali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...