15 Haziran 2016 06:41

ESP'lilere baskın: 15 gözaltı

İstanbul'da ESP yönetici ve üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda en az 15 kişi gözaltına alındı. 

Paylaş

İstanbul'un birçok ilçesinde ESP üye ve yöneticilerinin evlerine polislerce baskın düzenlendi. Baskınlarda aralarında Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) İstanbul Sözcüsü Pınar Türk'ün de bulunduğu çok sayıda ESP'li gözaltına alındı. ESP Genel Başkan Yardımcısı ve SKM Genel Sözcüsü Fadime Çelebi'nin Alibeyköy'deki evine de baskın düzenlendi. Hakkında gözaltı kararı olduğu belirtilen Çelebi'nin evde olmadığı öğrenilirken, evde arama tamamlandı. Yine ESP İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu'nunda evine polis baskını yaptı. 
Gözaltına alınan 15 kişi Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor. 

Gazi Mahallesi'nde baskınlarda ESP üyeleri Mehmet Salih Çekim, Deniz Çokgül, Alican Albayrak, Sidar Balsever, Hüseyin Şahin, Adar Temel, Taner Taş, Aykut Kablan, Ferhat Karakaya, Emrah Görtaş, Çağdaş Kaplan, ESP PM üyesi ve Limter-İş Eğitim Uzmanı Hilmi Toy, Ozan Emre Özyılmaz, Ali Haydar Keleş ve SKM İstanbul Sözcüsü Pınar Türk gözaltına alındı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

LGBTİ+Onur Haftası 'Örgütleniyoruz' temasıyla başlıyor

SONRAKİ HABER

Gazeteci Hakkı Devrim hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...