15 Haziran 2016 05:45

Liselilere nasıl saldıracaklarını şaşırdılar!

Baskılara karşı farklı liselerden bildiriler gelmeye devam ederken AKP'ye yakın isimler de bu okulların öğrencilerini hedef göstermeye devam ediyor.

Paylaş

Gerici eğitim sistemi ve iktidar baskısına karşı art arda farklı liselerden bildiriler gelmeye devam ederken AKP'ye yakın isimler de bu okulların öğrencilerini hedef göstermeye devam ediyor.

AKP yandaşı Hukukçular Derneği Üyesi Avukat Rıza Saka, AKP'nin kendi misyonunu bu okullara yansıtamadığını belirtti.

CNN Türk'te katıldığı programda konuşan ve bu okullarda "Nâzım Hikmet öğretisi olduğu kadar Necip Fazıl Kısakürek öğretisi olmadığından" dert yanan Saka, kendi kızıyla kuşak çatışması yaşadığını söyledi.

Söz konusu okullarda dindar baskı uygulanmadığını iddia eden Saka, "14 senelik AKP iktidarında hiçbir şekilde geriye gitmeyen" bir atmosfer olduğundan bahsetti.

'SONUNA KADAR MİNİ ETEĞİYLE...'

Saka, "Festivallerle, rezalet ötesi mezuniyet baloları ile, geceler ile, geziler ile, çeşitli Rotary-Lions kulüpleri, Atatürkçü Düşünce Derneğinin etkin olduğu kurumlardan bahsediyoruz bu proje kurumlarla..." ifadelerini kullanırken,  "rezalet ötesi mezuniyet baloları" sözüyle neyi kast ettiğinin açıklanmasının istenmesi üzerine bu balolarda "İçki içen, sonuna kadar mini eteğiyle bizim toplumsal örf ve adetimizle uyumlu olmayan bir biçimde, hatta yasa dışı şekilde alkol alındığı"nı söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Orlando katliamında yitirilenler Mannheim’da anıldı

SONRAKİ HABER

LGBTİ+Onur Haftası 'Örgütleniyoruz' temasıyla başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...