15 Haziran 2016 03:49

Alperen Ocakları, Onur Yürüyüşü'nü tehdit etti

Alperen Ocakları, basın toplantısı düzenleyerek 26 Haziran'da yapılacak olan geleneksel LGBTİ Onur Yürüyüşü'nü tehdit etti.

Paylaş

Alperen Ocakları'nın İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, basın toplantısı düzenleyerek 26 Haziran'da yapılacak olan geleneksel LGBTİ Onur Yürüyüşü'nü tehdit etti.

Mican, Onur Yürüyüşü'nün isminin "Onur" ama aslının ahlaksızlık olduğunu iddia etti. "Toplumun sinir uçlarına dokunan bu tip ahlaksızlıkların normalleştirilmesine, özendirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz" diyen Mican,  "Manevi değerlerimizi alaya alarak had ve hudutlarını aşanlara Ziya Paşa'nın 'Nush ile uslanmayanı etmeli tektir tektir ile uslanmayanın hakkı kötektir.' veciz beytini hatırlatırız" sözleriyle tehditte bulundu.

Mican açıklamasında "Yürüyüşün tertiplenmesine sadece hoşgörü nazarıyla bakarak toplumsal yozlaşmanın ve ahlaki çöküntünün kızlarımıza, oğullarımıza alternatif harflerle yeni cinsiyetler türetilmesine mahal verilmemelidir. Bu, kimsenin özel hayatına yapılan bir tepki değildir. İyiliği emretmek kötülükten nehy etmektir" ifadelerini kullandı.

Mican, devlet yetkililerine Onur Yürüyüşü'ne engel olunması çağrısı yaparak "Aksi takdirde derin milletin temsilcileri olan Alperen Ocakları olarak, ecdadımızın ağır bedeller ödeyerek bizlere miras bıraktığı bu topraklarda ahlaksızların fantezi yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Aksi takdirde tepkimiz çok net ve sert olacaktır... Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direkt yürüyüşü engelleyeceğiz... Devletimizin de milli değerleri gözününde bulundurarak buna dur demesi gerekiyor. Çünkü bu normal bir özgürlük değil. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Arjantin 3'te 3 yaptı

SONRAKİ HABER

Fatih'te polise silahlı saldırı: 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...