03 Mayıs 2012 05:49

Mardin'de çocuklara zehirlenme teşhisi konuldu

Mardin Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, sütten zehirlenen öğrenci sayısının bir elin parmağını geçmediğini ve zehirlenme vakasının bulunmadığını söyleyedursun, Mardin'de sütten zehirlenen öğrenci sayısı 500'ü buldu. Kızıltepe'de bir özel hastanede ise öğrencilere süt zehirlenmesi teşhisi konuldu.

Mardin'de çocuklara zehirlenme teşhisi konuldu
Paylaş


Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi ile dün Mardin ve ilçelerinde ilköğretim okullarında süt dağıtıldı. Mardin'de süt dağıtımından sonra çok sayıda öğrenci karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. İlerleyen saatlerde sütten zehirlenen çocukların sayısı da giderek arttı. Bir günlük sütten zehirlenen öğrenci sayısı Mardin ve ilçelerinde 500'ü geçti. Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde bulunan Ersoylu Mahallesi'nde oturan Aydoğan soyadını taşıyan aynı aileden 15 öğrenci de sütten zehirlendi. DİHA'ya konuşan Seydoş Aydoğan, ailelerinden 15 öğrencinin sütten zehirlendiklerini belirterek, "Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde yer kalmadığı için çocuklarımızı özel bir hastaneye götürmek zorunda kaldı. Sorumlular derhal ortaya çıkartılmalıdır. Gerekenlerin hemen yapılması lazım. Hastaneden aldıkları kesin sonuçları Kızıltepe Cumhuriyet Karakolu'na götürüp sorumlulardan şikayette bulunacağım" dedi.

Kızıltepe'de bulunan bir özel hastanede ise, sütten zehirlendiği iddia edilen öğrencilere teşhis konulduğu ortaya çıktı. Hastaneden alınan kan değerlerinde zehirlenmenin olduğu belirtildi.

SÜTTEN ZEHİRLENME UYDURMAYMIŞ!

Mardin Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, sütten zehirlenen öğrencilerin bir elin parmak sayısını geçmediğini ileri sürerek, "Süt zehirlenmesi şeklinde sansasyon yaratmak isteyen kişilerin uydurmalarıdır. Bir iki öğrencimiz dışında sütten zehirlenen olmamıştır. Bunlar da tedavisinin ardından evlerine gönderilmiştir. Psikolojik olarak diğer çocuklar da bundan etkilenmiştir. Bunun sütten olduğunu düşünmüyoruz" demesi dikkat çekti. Oysa Mardin'de sütten zehirlenerek hastaneye kaldırılan öğrenci sayısının 500'ü geçmesi, Milli Eğitim Müdürü Eser'in yaptığı açıklamayı yalanlıyor.

MARDİN TABİPLER ODASI: ÇOCUKLAR SÜTTEN ZEHİRLENDİ

Mardin Tabipler Odası Başkanı Dr. Kamuran Yıldırım, Mardin Kadın ve Çocuk Hastanesi'ne merkeze bağlı köylerden toplu bir şekilde süt zehirlenmesi bulgusuyla gelen çocukların olduğunu belirterek, "Merkeze bağlı köylerden toplu bir halde çocuklar hastaneye akın ediyor. Süt alerjisinden kaynaklı olmadığı kesindir. Bulgular süt zehirlenmesinden kaynaklı ishal, kusma şikâyetleriyle gelmektedirler. Dünden bu yana çocuk hastanesine başvuru sayısı 200 ile 250 arasındadır. Süt zehirlenmesi bulgusuyla hastaneye gelen çocuklara serum takılarak ayakta tedavi ediliyor. Şu ana kadar ağır vaka ile karşılaşmadık. Ama yinede olağanüstü durum gelişir diye bizler tedbirlerimizi aldık. Bu çocukların zehirlenme bulguları göz önüne alındığında sütlerin iyi muhafaza edilmediği ortaya çıkıyor. Kesin olmamakla birlikte süt alerjisi kaynaklı olmadığı, bulgular zehirlenmeyi göstermektedir" dedi. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Açlık grevinde bir futbolcu: Mahmud Sarsak

SONRAKİ HABER

Aksaray'da 7 öğrenci gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...