14 Haziran 2016 18:05

Türkiye obezitede ilk 25 ülke arasında yer alıyor

129 ülkenin incelendiği endekse göre Türkiye de bu sorunu yaşayan birçok ülkeden biri. Türkiye ilk 25 ülke arasında.

Paylaş

Hollanda merkezli Beslenmeye Erişim Vakfı, dünyanın önemli sağlık örgütlerinin verilerini kullanarak hazırladığı 2016 Küresel Beslenme Endeksi, dünyada obezitenin artışının yetersiz beslenme oranını tetiklediğini ortaya koydu. 129 ülkenin incelendiği endekse göre Türkiye de bu sorunu yaşayan birçok ülkeden biri.

Rapor, dünyadaki sağlık örgütlerinin verilerinden hareketle, dünyada obezite sorununun en az görüldüğü beş ülkenin, Doğu Timor, Kuzey Kore, Burundi, Afganistan ve Myanmar olduğunu aktarıyor. Bu sorunun en fazla görüldüğü ülkelerse sırasıyla Palau, Nauru, Samoa, Tonga ve Marshall Adaları. Sorunun yoğun olarak yaşandığı ilk 25 ülke içinde Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan, ABD, Libya, Lübnan, Ürdün de yer alıyor.

OBEZİTE VE AÇLIK 

BBC’nin haberine göre, rapor, dünyanın, hem obezite hem de açlıktan kaynaklanan büyük bir yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya olduğunu ortaya koydu.

129 ülkenin incelendiği endekse göre dünya çapındaki ülkelerin yüzde 44’ü hem yetersiz beslenme hem de obeziteyle ilgili ‘çok kritik bir seviyede’ yer alıyor. Bu, dünyadaki her üç kişiden birinin, farklı formlarda yetersiz beslenme sorununu yaşadığı anlamına geliyor. Rapora göre obezite sorunu yaşayanların kanında aşırı derecede şeker, tuz ile kolestrol var ve yeterli besin maddesi yok. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe 74 maçın 59’unu kazandı

SONRAKİ HABER

‘Ankara katliamı’ üzerine fotoğraf sergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...