14 Haziran 2016 17:50

1 saatlik derste 417 eser

Mersin Akdeniz'de Gazi Anadolu Lisesinde  öğrenciler, Resim Öğretmeni Mürsel Adal’ın gözleminde 1 saatlik derslikte 417 resim çalışması ortaya koydu.

Paylaş

Mersin’in Akdeniz ilçesindeki Gazi Anadolu Lisesinde  öğrenciler, Resim Öğretmeni Mürsel Adal’ın gözleminde 1 saatlik derslikte 417 resim çalışması ortaya koydu. Bu çalışmada yakalanan başarıyı Adal, öğretmenlik kariyerindeki 20. sergi olarak taçlandırırken, bir çok öğrenci de ilk kez bir sergide buluşturdukları resimlerinin mutluluğunu yaşadı. Öğrenciler sergide, toplumsal sorunları genç bakışlarla resmetti.

Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri 1 saatlik ders kapsamında 417 resim çalışması ile bir başarıya imza attı. Öğrenciler çalışmalarında afiş, grafiksel ve kolaj tekniklerini kullanırken, tema olarak ülkenin genel sorunlarını konu aldı. Genç dokunuşlarla üretilen bu eserler 8-11 Haziran tarihleri arasında okul koridorlarında sergiye sunuldu. Sergiyi farklı okullardan çok sayıda öğretmen ve okul müdürleri ziyaret etti.

Serginin açılmasında başat rol alan ve her yıl gerçekleştirdiği bir resim sergisi ile meslek hayatındaki 20. sergisine imza atan tecrübeli Resim Öğretmeni Adal, “Öğrencilerimizle birlikte derleyip topladığımız resimleri sergiye sunuyoruz. Dersimiz tek saatlik bir ders, bir saatlik derste 417 çalışmanın çıkarılması çok zor bir iş. Öğrencilerimiz daha çok öğle araları ve ders çıkışlarında egzersiz adı altında çalışmalarda bulunuyorlar. Biz tabii ki bu girişimlerle önceliğimiz olarak sanatı sevdirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar da gösteriyor ki; biz bu işi başarıyoruz. Neden başardığımızı anlatacak olursam eğer, diğer okullarda oluşturulan sergileri gezdiğimiz öğretmen arkadaşlar, bizim sergilerimizi ziyaret ettiklerinde çoğunun kullandığı sözlerden biridir: ‘Burası güzel sanatlar lisesi mi?’ Gerçekten öğrencilerimi tebrik ediyorum, çok büyük bir emekle aynı derecedeki bir başarıya imza attılar” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Yeryüzü Düşleri’ ‘Şiirin Kadın Hali’ni anlatıyor

SONRAKİ HABER

Maltepeli öğrencilerden şiir sokağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...