14 Haziran 2016 17:33

Orlando saldırısı Kocaeli'de protesto edildi

Kocaeli Kadın Platformu ve Kocaeli LGBTİ İnsiyatifi üyeleri, yaptıkları ortak açıklama ile IŞİD'in ABD'nin Orlando kentinde yaptığı saldırıyı kınadı.

Paylaş

IŞİD’in ABD'nin Orlando'da kentinde bulunan eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne yönelik gerçekleştirdiği saldırı Kocaeli'nde kınandı. İnsan Hakları Parkı'nda toplanan Kocaeli Kadın Platformu ve LGBTİ İnsiyatifi üyeleri, "Orlando'ya sessiz kalmayacağız" pankartı açıp, saldırıya dönük tepkilerini attıkları "Aşk aşk hürriyet, uzak olsun nefret", "Suruç'un faili Orlando'nun katili" sloganları ile gösterdi.

'NAMLULARDAN ÖNCE, KİMDİ BİZİ LANETLEYEN'

Yapılan ortak açıklamada LGBTİ bireylerinin her gün katliama ve linç edilme girişimleri ile yüz yüze kaldıklarını belirten Kocaeli LGBTİ Aktivisti Umutcan Erkan, "Bu nefret dolu dünyada ilk mezarlıklarımız olan gettolarımıza sığınıyoruz soluk soluğa" dedi. 

LGBTİ bireylerin ölümle sürekli burun buruna kaldıklarını ve hedef haline getirildiklerini söyleyen Erkan, "Birileri namlularını üzerimize çevirmeden önce, çok önce, kimdi bizi lanetleyen? Bir sürü arkadaşımız öldürüldü, bir sürü dostumuzu bu fobi denen nefret denen illet yüzünden kaybettik. Birileri öldüresiye dövdü, birileri işten attı, birileri evden kovdu bizi" diyerek toplumun nefret suçundan sorumlu olduğunu vurguladı. Erkan, "Ölmeden, öldürülmeden, saldırıya uğramadan yaşamak istiyoruz" dedi. 

Saldırının LGBTİ'lilere yönelik olduğunda acının bile paylaşılmasına müsaade edilmediğini ifade eden Erken, "Katille bir kere daha en acılı anımızda yüz yüze kalıyoruz" diye konuştu.
Saldırıda hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyen Erkan'ın, tüm katliam ve saldırılara karşı örgütlenerek ve mücadele ederek ancak karşı konulabileceğini ifade etmesiyle açıklama alkış ve sloganlarla son buldu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Donetsk savaşı kurbanları anıldı

SONRAKİ HABER

Suudi Prens’ten ABD’ye ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...