14 Haziran 2016 17:22

DİSK'ten demokratik birlik çağrısı

Kani Beko demokratik bir birliğin inşasında DİSK olarak yer alacaklarını ilan etti. 

Paylaş

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), “Ülkenin kaderinin değişmesi için ortak asgari bir demokrasi programı ile bir araya gelinmesi zorunluluğu, her geçen gün kendini daha fazla dayatmaktadır” diyerek demokratik bir birliğin inşasında DİSK olarak yer alacaklarını ilan etti. 

DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Kani Beko, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya yönelik saldırılara dair açıklama yaptı. 

Yazılı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu’ya yönelik ‘kurşunlu tehdit’ ve ardından CHP üyelerine yönelik saldırıların, tek bir siyasi lideri ve partisini değil tüm toplumu tehdit eden gelişmeler olduğuna dikkat çeken Beko, “Bu ülke halkının emeğe, barışa, demokrasiye, laikliğe ve eşitliğe dair talepleri ve hassasiyetleri polis şiddeti ile bastırılırken, ülkeyi yönetenler tarafından hedef gösterilirken, mahkemelerde cezalandırılırken, kurşunlu bir eylemin ‘toplumsal tepki’ olarak adlandırılması açıkça suçu ve suçluyu övmektir. Eylemi yapan şahsın kimliği ise manidardır. Türkiye tarihinden de bildiğimiz üzere, bu tip saldırılar hep benzer profildeki şahıslara yaptırılmaktadır” dedi. 

Türkiye’de fiili olarak rejimin değiştiğini, demokrasinin rafa kaldırıldığını ve Meclisteki muhalefeti tasfiye ederek Meclisi tamamen kapatmaya yönelik hamleler yapıldığını belirten Beko, “İktidar partisi dışındaki tüm partiler hedef haline getiriliyor iken, ana muhalefet partisine yönelik sistematik saldırılar tesadüf değildir. Amaç fiili rejim değişikliğine karşı tüm sesleri bastırmaktır” dedi. 

İŞARET FİŞEĞİNE İHTİYAÇ VAR

Kani Beko, “Türkiye’nin bu karanlıktan çıkışı için bir işaret fişeğine ihtiyaç vardır” dedi. Sözlerine şöyle devam etti: 

“Ülkenin kaderinin değişmesi için ortak asgari bir demokrasi programı ile bir araya gelinmesi zorunluluğu, her geçen gün kendini daha fazla dayatmaktadır. Bu vesileyle DİSK olarak böylesine geniş bir demokratik birlikteliğin inşasına katkıda bulunacağımızı bir kez daha deklare ediyor, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’ya ve partisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” (HABER MERKEZİ)   

ÖNCEKİ HABER

'HDP'liler tutuklanırsa vize serbestisi onaylanmaz'

SONRAKİ HABER

Donetsk savaşı kurbanları anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...