14 Haziran 2016 17:19

'HDP'liler tutuklanırsa vize serbestisi onaylanmaz'

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, bir HDP'li milletvekilinin dahi tutuklanması durumunda vize serbestisini asla onaylamayacağını söyledi. 

Paylaş

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Avrupa Parlamentosu'ndaki oturumda yaptığı konuşmada bir HDP'li milletvekilinin dahi tutuklanması durumunda Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye için vize serbestisini asla onaylamayacağını söyledi. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nun Dışişleri Komitesi'nde konuşma yaptığı oturumda AP Türkiye Raportörü Kati Piri'de konuştu. AP Türkiye Raportörü Piri, konuşmasında dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Piri, HDP'li milletvekillerinin hapse girmesi durumunda Türkiye için vize serbestisinin asla onaylanmayacağını kaydetti.

HEDEFTE HDP VAR 

Piri, oturumdaki konuşmasında "Siz (Selahattin Demirtaş) veya meslektaşlarınız (HDP milletvekilleri) parmaklıklar arkasına girerse, Avrupa Parlamentosu Türkiye için vize serbestisini asla onaylamaz" dedi.

Avrupa Parlamentosu'nun büyük çoğunluğunun Türkiye'de pek çok alanda olanlarla ilgili çok eleştirel olduğunu da ifade eden Piri, "Çok sayıda milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında biz hedefin HDP olduğunu biliyoruz" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Alanya’da Eğitim Sen yöneticisine sürgün cezası

SONRAKİ HABER

DİSK'ten demokratik birlik çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...