14 Haziran 2016 17:05

Alanya’da Eğitim Sen yöneticisine sürgün cezası

Antalya’nın Alanya ilçesinde Eğitim Sen Şube yönetim kurulu üyesi Yüksel Okyay, isimsiz ihbar mektubu ve paylaşımları nedeniyle sürgün edildi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya’nın Alanya ilçesinde Eğitim Sen Şube yönetim kurulu üyesi Yüksel Okyay, isimsiz ihbar mektubu ve facebook paylaşımı gerekçe gösterilerek Kayseriye sürgün edildi.

Facebook paylaşımları ve isimsiz bir ihbar sonucu hakkında Alanya Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulan Alanya Eğitim Sen Yönetim kurulu üyesi Yüksel Okyay, İl maarif müfettişlerinin yaptığı soruşturma neticesinde Kayseriye sürgün edildi. Konuyla ilgili bilgisine baş vurduğumuz Yüksel Okyay’ın Avukatı Nusret Gürgöz “Müvekkilim Yüksel Okyay hakkında Alanya Cumhuriyet Sacılığına isimsiz bir mektupla şikayette bulunulmuş. Müvekkilim Alanya Cumhuriyet Baş Savcılığına çağrılarak ifadesi alındı ve kovuşturmaya gerek olmadığına dair karar bildirdi. Bu karara rağmen Milli Eğitim Bakanlığı Müvekkilimi bu soruşturmadan dolayı Kayseri-Develi’ye ana okulu öğretmenliğine sürgün etti. Biz yarın konu ile ilgili Antalya Bölge idare mahkemesine bu sürgün olayı ile ilgili dava açacağız’’ dedi.

‘KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARARINA RAĞMEN SÜRGÜN EDİLDİ’

Alanyada yaşanan sürgün olayı ile ilgili Eğitim Sen Alanya Şubesi basın açıklaması ile son zamanda yaşanan hukuksuz sürgünleri protesto etti. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Alanya Şube Başkanı Ali Koca “Eğitim Sen Alanya Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi Arkadaşımız Yüksel Okyay Alanya Cumhuriyet Başsavcılığının “Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına ”rağmen İl Maarif Müfettişlerince yapılan soruşturma sonucu Kayseri iline sürgüne gönderilmiştir. Yaylalı Ortaokulu Öğretmeni üyemiz Eylem Küçükergüler’de Konaklı’ya sürgün edilmiştir. Son iki ay içinde 4 arkadaşımız da ilçe dışına sürgün edilmişlerdir. Bu kararlar bütün Eğitim Sen üyelerine gözdağıdır. Baskılar Eğitim Sen’i ve üyelerini yıldıramaz. Her gün çeşitli gerekçelerle birçok üyemiz hakkında uydurma, isimsiz dilekçeler bahane edilerek soruşturmalar açılmakta, cezalar verilmektedir. Sosyal Medya paylaşımları suç sayılmakta, İl içi ve İl dışı yer değişikleri ile sürgün yapılmaktadır. Kelimenin tam anlamı ile bir zulüm döneminden, hukuksuzluğun egemen olduğu, özgürlüklerin ayaklar altına alındığı günlerden geçiyoruz. Asgari ücretlisinden, atık kâğıt işçisine, taşeron çalışanından kamu emekçisine, ucuz emek deposu görülen kadın ve çocuklardan kalemini satmayan gazetecisine, hepimiz AKP faşizminin saldırısı altındayız’’ dedi.

‘BU YAPILANLAR İŞ GÜVENCEMİZE BİR SALDIRIDIR’

Bu saldırıların kamu emekçilerinin iş güvencesinin ellerinden alınmak istenmesinin porçası olduğunu söyleyen Koca şunları söyledi: “Son aylarda onlarca arkadaşımız tamamen keyfi ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldı. Binlerce arkadaşımıza soruşturmalar açıldı. Sürgünlerle arkadaşlarımız sendikalarımızdan istifa etmeye zorlanıyorlar. Neredeyse tüm sendikal eylem ve etkinliklerimiz hakkında davalar açılıyor, cezalar isteniyor.’’ Koca tüm bu hukuksuz işlemlere karşı mücadele ederek direnme ve örgütlenme haklarını savunmaya devam edeceklerini bildirdi.

ÖNCEKİ HABER

Tarihi bina çay bahçesinde oturanların üzerine yıkıldı

SONRAKİ HABER

'HDP'liler tutuklanırsa vize serbestisi onaylanmaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...