14 Haziran 2016 16:00

‘Başbakan o paranın nereye gittiğini müfettişlere sorsun’

Geçen hafta Van’da “Belediyeye 400 milyon TL gönderiyoruz. Ne yapıyorlar bu paraları” diyen Binali Yıldırım’a yanıt geldi.

Paylaş

Geçen hafta Van’da “Belediyeye 400 milyon TL gönderiyoruz. Ne yapıyorlar bu paraları” diyen Başbakan Binali Yıldırım’a Van Büyükşehir Belediyesinden yanıt geldi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, “O paranın nereye gittiğini, 2015 yılının neredeyse yarısı boyunca belediyemizde görevlendirdiği müfettişlerine sorsun” denildi. 

Her seçim sonrasında hükümetin hedefi haline geldikleri belirtilen açıklamada, “Bir önceki dönem belediye yöneticilerimiz hakkında başvurulan tutuklama müessesesi yerine bu dönem büyükşehir meclisimiz, yönetimimiz ve birimlerimiz müfettiş kuşatmasına alınmış, Van’ın ve halkın yararına olan tüm kararlarımız ve uygulamalarımız hakkında soruşturmalar ve davalar açılmıştır.  Sık sık Van kentine çıkarma yapan bir takım siyasetçilerin her defasında karşılaştıkları sönük karşılama tabloları hayal kırıklıklarına neden olmakta, bunun sonucunda da halkın kurumlarına saldırmaktadırlar” denildi.

10 Haziran’da kente gelen Başbakanın yanlış, yalan ve dezenformasyon amaçlı beyanlarda bulunduğu belirtilen açıklamada, “Belediyeye 400 milyon TL gönderdiklerini ve bunun nereye harcandığını bilmediklerini beyan etmiştir. 2015 yılının neredeyse yarısı boyunca belediyemizde görevlendirdiği müfettişleri, her harcamayı didik didik incelemiş ve 2009 yılından 2015 yılına kadar hiçbir usulsüzlük yapılmadığı raporlanmıştır. Dahası belediye olarak her yıl tüm gelir-gider tablolarımızı şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklıyoruz” denildi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sondaj kulesinde çalışan işçilerin ücretleri ödenmiyor

SONRAKİ HABER

Mardinli çiftçilerin başı DEDAŞ’la dertte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...