14 Haziran 2016 15:37

Adana’da Eğitim Sen üyelerine yönelik baskılar sürüyor

Adana'da Eğitim Sen üyesi eğitim emekçilerine yönelik soruşturma ve disiplin cezası baskıları devam ediyor.

Paylaş

Sadıka Sabancı Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Ertuğrul Tunar, eğitim kurumları yönetici ve okul müdürlüğü sınavından sonra sözlü mülakata katıldığı halde mülakata girmediği yönünde resmi açıklama yapılırken, İncirlik İlkokulu’nda görevli Seher Tezel için İl Disiplin Kurulu’nun ceza kararını bozmasına rağmen Sarıçam İlçe Disiplin Kurulu tarafından keyfi olarak cezalandırılmak isteniyor.

‘SEN MİSİN İTİRAZ EDEN DER GİBİ BİR SONUÇLA KARŞILAŞTIM’

Sadıka Sabancı Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Ertuğrul Tunar, Eğitim kurumları yönetici ve okul müdürlüğü sınavına başvuruda bulunan Tunar, sözlü mülakat sonuçlarının açıklandığı belgede “sözlü sınava girmedi” şeklindeki ifadeyi kabul etmeyerek itirazda bulunmuş, sonrasında açılanan yeni sonuç belgesinde ise sıfır notu aldığı belirtilmiştir. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Eğitim Sen üyesi Ertuğrul Tunar, ‘Sen misin itiraz eden der gibi bir sonuçla karşılaştım’ diyor. Tunar,18 yıldır öğretmenlik hayatında 6 yıl da idarecilik yaptığını hakkaniyetli bir değerlendirmenin yapılmasından yana olduklarını söyledi. Eğitim Sen üyesi olarak mevcut atama yöntemlerinin başından beri yanlış olduğunu savunduklarını belirten Tunar, bu tür baskıların kendilerini yıldıramayacağını ifade etti.

İL DİSİPLİN KURULU’NA RAĞMEN CEZA…

İncirlik İlkokulu’nda görevli Seher Tezel için İl Disiplin Kurulu’nun ceza kararını bozmasına rağmen Sarıçam İlçe Disiplin Kurulu tarafından keyfi olarak cezalandırılmak isteniyor.

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, Eğitim Sen üyelerine yönelik baskı ve uygulamaları gazetemize değerlendirdi. Karagöz, Sarıçam İlçe Disiplin Kurulu’nun, hakkında 1/30 oranında maaş kesim cezası verdiği İncirlik İlkokulu’nda görevli Seher Tezel’in, verilen cezaya itirazı sonrasında İl Disiplin Kurulu yaptığı kurul toplantısında cezanın düşürülmesi yönünde karar çıkarttığını ve İlçe Disiplin Kurulu’nun bu kararı tanımayıp, suçun somuta erdiğinde cezayı aynen uygulayacağını ifade ettiklerini söyledi. Bu kararların onlarca benzerinin olduğunu ve bir alt cezanın verildiğini ifade eden Karagöz, Eğitim Sen üyesi ve sendikal faaliyetler yürütmesi nedeniyle Sarıçam ilçe disiplin kurulunca cezalandırılmak istendiğini savundu.

Tüm bu yaşananların takipçisi olacaklarını ve yargıya taşıyacaklarını belirten Karagöz, adı geçen öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi için mücadele edeceklerini kaydetti. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDK'den faşizme karşı demokratik dayanışmayı örme çağrısı

SONRAKİ HABER

‘Saldırının bugünkü adımı zorunlu BES sistemi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...