14 Haziran 2016 14:51

Paris’te dev mitinge 1 milyon kişi katıldı

Paris’te, hükümet tarafından çıkarılmak istenen yeni iş yasasına karşı yapılan dev mitinge 1 milyon kişi katıldı

Paylaş

Fransa’da işten atmaları kolaylaştıracak, esnek çalışmayı artıracak ve toplu sözleşme düzenini ortadan kaldıracak iş yasa tasarısına karşı grev ve gösteriler devam ediyor. 

İşçi ve öğrenci konfederasyonları, Senato’da Pazartesi günü görüşmeleri başlayan El Komri tasarısını protesto etmek için başkent Paris’te merkezi miting gerçekleştirdi. Pek çok tur şirketi sendikalara otobüs vermedi. Ülkenin en büyük işçi konfederasyonu SEJETE, 53 bölgenin bu nedenle Paris’e gelemediğini ancak 600’e yakın otobüsün tüm zorluklara rağmen başkente ulaştığını açıkladı.Mitinge 1 milyon kişinin katıldığı bildirildi.

Paris’te uçak, tren ve metrolardaki grevler devam ederken, taksiciler de çevreyolunda “Salyangoz Operasyonu” adını verdikleri yavaş gitme eylemiyle protestolara destek verdi. 

Başkentte Place d’Italie’de başlayan yürüyüşe polis birkaç kere saldırdı. Çok sayıda gözaltı yaşanırken, yürüyüş Invalides Meydanı’na doğru devam etti. Konfederasyonlar yürüyüşe 1 milyon kişinin katıldığını açıkladı. 

Hükümetin mevcut tutumunda ısrar etmesi ve yasanın onaylanması halinde eylemlerin devam edeceğini söyleyen SEJETE Genel Sekreteri Filip Martinez, tasarı karşıtı mücadelenin sona ermekten uzak olduğunu açıkladı.

Ülkede Paris dışındaki 53 noktada da grev, blokaj ve gösteriler gerçekleşti. Marsilya’da liman faaliyetleri, Ren ve Monpölye’de ulaşım hizmetlerinde aksama yaşanırken, Strazburg ve Liyon’da bazı okullar kapandı, Nant havalimanı girişi ise bloke edildi. Marsilya’da 140 bin, Tuluz’da 30 bin, Liyon’da 10 bin, Ren’de 5 bin kişi gösterilere katıldı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim davasında 14 fail yargılanacak

SONRAKİ HABER

Zırhlı aracın geçişi sırasında patlama: 6 polis yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...