14 Haziran 2016 14:03

'Tüm Yerel Sen AKP ile aynı yöntemleri kullanıyor'

Tüm Bel Sen İZSU İşyeri Temsilcisi Birkan Acar için yaptığı açıklamada Tüm Yerel Sen'in AKP ile aynı yöntemleri kullandığı vurgulandı.

Paylaş

Tüm Yerel Sendikası'nın sosyal medyada yetki konusuyla ilgili kasıtlı olarak yaydığı gerçek olmayan bilgi için 'Emek Hırsızı' tanımlaması yapan Tüm Bel Sen, İZSU İşyeri Temsilcisi Birkan Acar için yaptığı açıklamada Tüm Yerel Sen'in AKP  ile aynı yöntemleri kullandığı vurgulandı. 

Geçtiğimiz yıl, Selçuk Belediyesi'nde yetki sonuçları ile ilgili Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna bağlı Tüm Yerel Sen, sosyal medyada yalan bilgi yayarak belediyede yetkili olduğunu iddia etmişti. Bunun üzerine Tüm Bel Sen İZSU İşyeri Temsilcisi Birkan Acar da yine sosyal medyada "ben de size yetki/emek hırsızlarını tanıtayım" paylaşımı yaptı. Bu söylem üzerine harekete geçen Tüm Yerel Sen hem idareye hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu ve Acar hakkında hem idari soruşturma hem de dava açıldı. Davanın ilk duruşması 16 Haziran Perşembe günü 09:20'de İzmir Adliyesi'nde görülecek. 

Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube, konuyla ilgili İZSU binası önünde açıklama yaptı. KESK'e bağlı diğer sendikaların ve DİSK Genel İş yöneticilerinin de katıldığı açıklamada 'Düşünce ve İfade Özgürlüğü Soruşturulamaz" pankartı açıldı. 

Açıklamada konuşan Şube Başkanı Ulus Bozkır, Tüm Yerel Sen'in hedefinin Tüm Bel Sen'lileri fişleyerek işten attırmak olduğunu dile getirerek "Emekçilere karşı AKP ile aynı yöntemleri kullanan bu paravan sendika tarihe AKP’nin muhbir yandaşı olarak geçecektir. Tüm Yerel-Sen, aynı hükümet gibi emekçilerin gerçekleri öğrenmesini, çıkarlarını korumak üzere birleşmesini ve topyekûn mücadele etmesini engellemek istemektedir. O yüzdendir ki hükümetin ve işverenlerin ekmeğine yağ sürdüğü için hiçbir engelle karşılaşmamakta herhangi bir soruşturmaya uğramamamaktadır" dedi. 

İZSU YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Sendikalarına yönelik saldırıları boşa çıkaracaklarını da ifade eden Bozkır, İZSU yöneticilerine de çağrıda bulunarak şunları söyledi "Soruşturulması gereken özel sayfasındaki sosyal paylaşımından dolayı sendika temsilci ve yöneticileri değildir. Soruşturulması gereken, kurulduğu günden bu yana, işyerlerinde çalışma barışını bozan, nefret suçu işleyen, yalan konuşan, sendikamızı ve yöneticilerimizi; emekçiler nezdinde belediye yönetimi ve AKP Hükümetine karşı hedef haline getiren Tüm Yerel-Sen yöneticileridir". Açıklamada son olarak duruşmaya çağrı yapıldı. 

'TARİHİN KARANLIK SAYFASINDA YERLERİNİ ALACAKLAR'

Basın açıklamasında konuşan Birkan Acar da "Emekçileri ihbar eden, bizi AKP hükümetine şikayet eden sendikanın tarihin karanlık sayfasında yerini alacağını emekçilere bir kez daha göstermiştir. Belediye emekçilerini sendikamızda birleşmeye mücadele etmeye çağırıyoruz. İşyerlerinde sorunlarımız had sahfada bizim tartışmamız gereken bunlardır. O nedenle İzmir’de bütün belediye emekçilerini insanca yaşamak, insanca çalışmak için, hak ve çıkarlarımızı geliştirmek için, laik, demokratik, barış içinde bir ülke için sendikamızda birleşmeye davet ediyoruz. Bölücü-şoven-işbirlikçi sözde sendikaları boşa çıkarmaya çağırıyoruz" dedi.  (İzmir/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Soma Davası: Soma AŞ, TKİ ve GLİ delilleri karartıyor

SONRAKİ HABER

101 kişinin ölmesi ‘katliam’ değilmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...