14 Haziran 2016 13:09

Basın açıklaması işten atılma nedeni mi olacak?

BES, Basın açıklamasına katıldığı için soruşturma açılan BES Adıyaman İl Temsilcilik Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Torun için açıklama yaptı

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Adıyaman İl Temsilcilik Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Torun ve sendika üyesi Cafer Özçalphan hakkında, 29 Aralık 2015'de sendikalarının çağrısıyla düzenlenen basın açıklamasına katıldıkları için soruşturma açıldı. Torun ve Özçalphan'ın memuriyetten çıkarılmaları isteniyor. 

KESK, DİSK ve TMMOB, 29 Aralık 2015 tarihinde ülkede süren çatışmalı sürece tepki göstermiş ve 1 günlük iş bırakma eylemi yapmıştı. İş bırakma eyleminde çeşitli illerde basın açıklamaları da gerçekleştirilmişti. Adıyaman da bu iller arasındaydı. KESK'e bağlı BES'in çağrısına uyan katılan BES Adıyaman İl Temsilcilik Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Torun ve sendika üyesi Cafer Özçalphan hakkında, basın açıklamasına katıldıkları için soruşturma açıldı. Adıyaman Meteoroloji Meydan Müdürlüğü çalışanları Torun ve Özçalphan'ın memuriyetten men edilmeleri istendi. 

'SORUŞTURMA DURDURULSUN'

Üyelerine açılan soruşturmaya tepki gösteren BES Genel Başkanı Fikret Aslan, sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Soruşturma açılan Torun, Özçalphan ve KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak'ın da katıldığı açıklamada Aslan,  "AKP iktidarı kendisine biat etmeyenleri ötekileştiriyor, her türlü yol yöntemi kullanarak kamu emekçilerini hedef haline getiriyor" dedi. Soruşturmayı açan Adıyaman Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne de uyarıda bulunan Aslan, "Buradan uyarıda bulunuyoruz! Üyelerimiz Torun ve Özçalphan'a açılan soruşturma derhal durdurulmalıdır. Üyelerimizle beraber dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'SAVAŞ İSTEMİYORUZ'

KESK Genel Sekreteri Hasan Toprak, 1 Kasım seçimleri sonrasında AKP iktidarının ülkeyi kan gölüne çevirdiğini kaydederek, "Ülkeyi kan gölüne çevirdiler, toplumu biat etmeye zorladılar. Sendikalarının aldığı kararı dayanak yapmadan BES'li üyeler hakkında soruşturma hazırlamışlar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak soruşturmayla tarafınızı belli ediyorsunuz. Genel Müdürlük savaştan, ölümden yana olabilir ancak biz bunu istemiyoruz. Genel Müdürlük bu soruşturmayı derhal durdurmalıdır" diye konuştu. 

'SENDİKAL HAKKI ALMAK İSTİYORLAR'

Hakkında soruşturma açılanlardan,  Adıyaman İl Temsilcilik Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Torun, "Sendikamızın aldığı karar ve tüzüğümüz gereği eyleme katıldık.  İş güvencemiz ve bölgede kimsenin ölmesini istemediğimiz içindir eylemimiz. Vicdanımız asker, sivil, çocuk kimsenin ölmesini kaldırmıyor" dedi. Cafer Özçalphan ise "Sadece basın açıklamasına katılmak nedeniyle iş akdinin feshi diye bir şey kabul edilemez.  Sendikalı olmak ve çağrısına uymak her insanın hakkı bu hakkı elimizden almak için üzerimize geliyorlar" diye tepki gösterdi.

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Daha önce de BES üyesi kamu emekçilere işten atma ve sürgün cezaları verilmişti. BES Antalya Şube Yönetim Kurulu üyesi Güven Tükay, Mersin Adliyesi İşyeri Temsilcisi Osman Aşan ve Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde çalışan Aziz Özdemir, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle memuriyetten men edilmişti. Adıyaman Valiliğinde görev yapan BES Adıyaman İl Temsilcilik Yönetim Kurulu üyesi Tülay Ersönmez de 8 Mart'a KESK tarafında hazırlanan basın açıklamasını okuduğu için Adıyaman'dan Kastamonu'ya sürülmüştü.(Ankara/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Barış bloku üyeleri : Barış talebi yargılanamaz

SONRAKİ HABER

Atatürk Anadolu Lisesi: Müdürler gider biz baki kalırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...