14 Haziran 2016 12:59

Barış istedikleri için yargılanan Aracı ve Bek beraat etti

Emek Partisi Adana İl Başkanı Av. Sevil Aracı ve Av. Tugay Bek 'terör örgütü adına suç işlemek'ten yargılandıkları davada beraat etti. 

Paylaş

Volkan Pekal
Adana

2011 Genel Seçimleri öncesinde Emek Demokrasi Ve Özgürlük Bloğu Adana Milletvekili Adayı olan Murat Bozlak’ın konuşma yaptığı etkinliğe katıldıkları için haklarında dava açılan blokun bileşenlerinden Emek Partisi Adana İl Başkanı Av. Sevil Aracı ve Av. Tugay Bek 'terör örgütü adına suç işlemek'ten yargılandıkları davada beraat etti. 

11.12.2012 tarihinde 'terör örgütü adına suç işlemek'ten ceza alan Aracı ve Bek hakkındaki kararı Yargıtay 6’ıncı daire bozmuştu. Bugün 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada atılı suç ile eylem arasında bir bağ olmadığı, suç oluşmadığı, gerekçesi ile mahkeme Aracı ve Bek hakkında beraat kararı verdi. 

CEZA ALMIŞLARDI

2011 genel seçimleri öncesinde bir yandan seçim çalışmaları devam ederken diğer yandan çatışmalı süreç ve ölümlerin geldiği bir zamanda BDP Adana İl Örgütü önünde ölümlere karşı barış talebi ile bir etkinlik düzenlendi.  Aracı ve Bek, BDP ve EMEP ve birçok siyasi partinin de içinde olduğu seçime bağımsız adaylarla giren Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Bozlak’la birlikte etkinliğe katıldı. Barış, ve ölümlerin durması için gerçekleşen etkinlk terör örgt adına yapılmış bir etkinlik olarak değerlendirildi ve soruşturma açıldı. Birçok kişi barış talebi ile yapılan etkinlikten dolayı yargılandı. Aracı ve Bek, 11.12.2012 tarihinde terör örgütü adına suç işlemekten ceza aldı. Yargıda birinci yargı paketi, ikinci yargı paketi ismiyle bilinen değişikliklerle birlikte 3 yıl 1 ay 15 gün ceza aldılar. Aracı ve Bek kararı temyiz etti ve Yargıtay kararı bozdu. Bugün gerçekleşen duruşmada Aracı ve Bek beraat etti. 

YERİNDE BİR KARAR

Konuyla ilgili konulan Av. Tugay Bek, o dönem çatışmalarda ölümler olduğunu belirterek BDP İl Örgütü önünde yapılan etkinliğe katıldıklarını söyledi.  İçinde yer aldıkları blokun adayı olan Murat Bozlak ile birlikte katıldıkları etkinlikte haklarında somut bir delil olmaksızın, sadece siyasi faaliyetlerinden dolayı ceza aldıklarını söyleyen Bek, bozma kararının ve beraat kararının yerinde bir karar olduğunu dile getirdi. 
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de avukatlar HSYK atamaları protesto etti

SONRAKİ HABER

Barış bloku üyeleri : Barış talebi yargılanamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa