03 Mayıs 2012 03:06

Arınç: Tiyatrolarla ilgili taslak hazırlayacağız

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, tiyatroların özelleştirilmesi konusunda yeni düzenlemenin hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Bu konudaki kararın kesin olduğunu söyleyen Arınç, dünyadaki örneklerin de inceleneceğini öne sürdü.Arınç, Bakanlar Kurulu topl

Arınç: Tiyatrolarla ilgili taslak hazırlayacağız
Paylaş

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, tiyatroların özelleştirilmesi konusunda yeni düzenlemenin hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Bu konudaki kararın kesin olduğunu söyleyen Arınç, dünyadaki örneklerin de inceleneceğini öne sürdü.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın gündeme getirdiği şehir tiyatrolarının özelleştirilmesiyle ilgili bakanlarla görüşmelerin yapıldığını söyleyen Arınç, “Konuyu teknik ayrıntılarıyla incelemek ve bu konuda taslak hazırlamak üzere ilgi arkadaşlarımıza görev verildi” dedi.

Şehir tiyatrolarında “Kalitenin gerektiği kadar artmadığını, seyirci sayısının dikkat çekecek kadar yükselmediğini ve özgürlük anlayışının yeterince yer bulamadığını” öne süren Arınç, “Dolayısıyla sanat gibi bir alanda özgürlüğün daha iyi sağlanması lazım” dedi.

MÜDAHALEYİ SAVUNDU

Söz konusu olayda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin işveren konumunda olduğunu belirten Arınç, özelleştirme projesini şu sözlerle savunmaya devam etti: “Sanatçılar, hangi repertuvarları tercih edecekleri, neyi ne zaman orada oynayacakları gibi konularda yönetimle ilgili sorunlarda yönetimden birilerinin daha güçlü inisiyatif almasına isyan edebiliyorlar. Oysa dünyada işveren durumunda olanların sürekli müdahalelerinden veya kurulacak müşterek bir yönetimle ağırlıklarını hissettirmelerinden bahsedebiliriz.”

‘REKABET ARTACAK’

Arınç, özelleştirmenin genişletilmesiyle rekabetin ve kalitenin yükseleceğini ve özgürlük alanlarının daha da güçleneceğini öne sürdü. Arınç, “Anayasanın 64. maddesi devletin sanata ve sanatçıya değer vermesi gerektiğini söylüyor. Biz bu maddeyi ciddiye alıyoruz” iddiasında bulundu.

“Yarı zamanlı çalışan sanatçıların” olabileceğini söyleyen Arınç, “Yapılacak çalışmaların sonucu Bakanlar Kurulumuza sunulacak ve kesin kararımızı vermiş olacağız” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

28 Şubat soruşturmasında 2 tutuklama daha

SONRAKİ HABER

Utanç davasında 10 kişiye 54 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...