14 Haziran 2016 11:08

ODTÜ Mezunları Derneği: Liseliler geleceğimiz, sahip çıkalım

ODTÜ Mezunları Derneği: Karanlığın karşısında onurlu bir duruş sergileyen ve başka bir dünyanın var olduğuna inanan bu gençler geleceğimizdir.

Paylaş

ODTÜ Mezunları Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, liselerde gericiliğe ve okul yönetimlerinin dayatmalarına karşı başlayan eylemlere dikkat çekilerek, 'Karanlığın karşısında onurlu bir duruş sergileyen ve başka bir dünyanın var olduğuna inanan bu gençler geleceğimizdir. Tüm ODTÜ'lüleri ve başka bir dünyaya inanan tüm ODTÜ dostlarını geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz" denildi.

ODTÜ Mezunları Derneği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Türkiye'nin dört bir yanında farklı liselerde okuyan öğrencilerimiz, sürüklenmeye çalışıldığımız karanlığı delercesine birbiri ardına seslerini yükseltiyor. İstanbul Erkek Lisesi'nin son dönemde artan baskılara karşı mezuniyet töreninde yaptığı protesto ile başlayan eylemler kısa süre içinde birçok farklı liseye yayıldı. Ne yazık ki Türkiye'de eğitim sistemi verileri son derece karanlık bir tablo çizmektedir. Gençlerin okula kayıt oranlarına bakıldığında, Türkiye OECD ülkeleri arasında en alt sıralarda kalmaktadır. Sürekli değiştirilen eğitim sistemi ile kalite arttırılmak bir yana dursun, gün geçtikçe bilimsel bilgiden uzaklaşılarak ders içeriklerinin içi boşaltılmaktadır. Liseler özelinde baktığımızda okullarda uygulanan baskılar ve niteliksizleştirilen eğitim 1 milyon 200 binden fazla öğrencinin açık liselere kaçışına sebep olmaktadır. Liseler bugün tüm bunların altyapısını oluşturan uygulamaları, baskıları ve biat kültürünü reddederek bir araya gelmiştir. Özgürlüğün karşısına baskıyı, dayanışmanın karşısına rekabeti, yaratıcılığın ve farklılıkların karşısına 'tek tip bireyi' koyan bu sisteme, bilgiyi ayaklar altına alıp cehaleti yücelten politikalarına karşı farklı yerlerden hep birlikte haykırdıkları cümleler umudumuzdur. Bizler, bu umudu büyütme sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Karanlığın karşısında onurlu bir duruş sergileyen ve başka bir dünyanın var olduğuna inanan bu gençler geleceğimizdir. Tüm ODTÜ'lüleri ve başka bir dünyaya inanan tüm ODTÜ dostlarını geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ferhat Parlak tutuklandı

SONRAKİ HABER

'Vartinis katliamı' belgeselinin çekimleri tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...