14 Haziran 2016 11:01

EMEP: Yeni 15-16 Haziranlar gerek

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan: İşçi sınıfı birleşe birleşe, yeni Haziranları yaratacaktır.

Paylaş

15-16 Haziran direnişinin yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, üzerinden 46 yıl geçen büyük direnişin yol göstermeye devam ettiğini belirtti.

“15-16 Haziran, sendika seçme özgürlüğü başta olmak üzere sendikal örgütlenme hakkına darbe indirmek isteyen emek düşmanı burjuva kapitalist bir hükümete ve patronlara karşı işçi sınıfımızın vurduğu ağır bir tokattır” diyen Gürkan, bugün işçi sınıfı ve emekçilerin 15-16 Haziranı doğuran nedenlere rahmet okutacak saldırılarla yüz yüze olduğunu kaydetti.

Gürkan şöyle devam etti: “Kiralık işçilik yasası buna son örnektir. Şimdi sermaye ve hükümetin gündeminde kıdem tazminatı ve işçilerin ellerinde kalan son tarihsel kazanımlar vardır. Gerçek olan şudur ki, işçi sınıfımız 15- 16 Haziran’ı aşacak bir mücadeleyle ancak bu saldırıları püskürtebilir. Bunun için birleşmeye ve örgütlenmeye ihtiyaç vardır. 15-16 Haziran konfederasyon ayırımına bakmaksızın işçilerin tabanda birliğini sağlayabildiği ve baştan sona işçilerin inisiyatifinde gelişen bir eylem olduğu için başarılı olmuştur. Yeni 15- 16 Haziran’lara gerek vardır ve hükümet ne kadar saldırganlaşırsa saldırganlaşsın, sendika bürokrasisi işçileri bölen uğursuz rolünü ne kadar sürdürmeye çalışırsa çalışsın, işçi sınıfımız birleşe birleşe yeni Haziranları yaratacaktır. Bundan şüphe duyanların, fazla uzağa gitmesine gerek yok, 2015 Mayıs’ındaki metal fırtınayı hatırlamaları yeter.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hurşit Külter 19 gündür bulunamıyor!

SONRAKİ HABER

Orlando'da yaşamını yitirenler İstanbul'da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...