14 Haziran 2016 10:15

Korucular şikayet ediyor, köylüler ifadeye çağrılıyor!

Diyarbakır Kulp'a bağlı köylerde yaşayan yurttaşlar korucuların keyfi şikayetleri nedeniyle sık sık karakola çağrılıyor ve ifadeleri alınıyor.

Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi'nde (DBP) yöneticilik yapan Halil Taş, Nesreddin Ege ve 12 köylü, korucuların Hamzalı Karakolu'na yaptığı asılsız şikayetler nedeniyle sık sık ifadeye çağrılarak tehdit ediliyor. 

Hemzelî (Hamzalı) köyünün Çol (Derindere) mezrasında yaşayan yurttaşlardan DBP İlçe Yöneticisi Halil Taş (48) Hamzalı Karakolu'ndan 3 defa karakola çağrıldıklarını ve kendilerine "Huzursuzluk yapıyorsunuz" denildiğini aktardı. Korucuların karakola giderek, "Bunlar arabalarla bizi takip ediyor" dediğini aktaran Taş, asıl huzursuzluğu korucuların yaptığını dile getirdi. Yeni korucu olan kişilerin halk arasında huzursuzluk çıkardığını anlatan Taş, Kulp'a geldiklerinde bile korucuların kendilerini takip ettiğini, karakolda, emniyette haklarında ihbarda bulunduğunu söyledi. 

Taş, "Korucuların ihbarı, şikayeti yüzünden köyden birçok kişi karakola çağrıldı. Karakola gittiğimizde 'DBP yönetiminde iyi şeyler yapmıyorsunuz. PKK'nin propagandasını yapıyorsunuz. 'Kulp'ta (Kulp) olan ve olacakların sorumlusu sizlersiniz' deyip bizi tehdit ediyorlar" diye konuştu. 

'KULP'TA BİR ŞEY OLURSA SORUMLUSU SİZSİNİZ' 

Hamzalı Karakolu'nda kendilerine "Kulp'ta bir şey olarsa sorumlusu sizsiniz" diyerek tehditler savurduğunu anlatan Taş, başlarına bir şey gelmesi halinde sorumlunun korucular ve kendilerini şikayet eden ajanlar olduğunu dile getirdi. Taş, korucuların şikayetleri yüzünden sürekli askerlerle karşı karşıya geldiklerini, hedef tahtasına alındıklarını belirterek, korucu ve ajanlardan şikayetçi olacaklarını dile getirdi. 

Kulp'un Hemzelî köyünün Sinda mezrasında yaşayan Nesreddin Ege (54) ise bu güne kadar kimseye karşı bir art niyeti olmadan çalışmalarını DBP'de yürüttüklerini ifade etti. Hiçbir sorun, hiçbir olay olmaksızın korucuların köylüler hakkında 110 korucu adına şikayette bulunduğunu anlatan Ege, karakoldan kendilerini çağırıp ifadelerine başvurduklarını söyledi. Mezralarında ve çevre mezralardan toplamda 14 kişi hakkında korucuların şikayetleri sonucunda karakola çağrılıp ifadelerinin alındığı ve baskı uygulandığını anlatan Ege, ifadelerinde temel sorunun kendilerinin değil kendilerini şikayet eden korucuların olduğunu aktardığını söyledi. 

Ege, "Geçen gün köye bir korucu geldi. İpek böcekçiliği için dut ağacı yaprağı istedi. Vermediğim için beni tehdit etti. 90'lı yıllarda da ajanlık, yalan dolanlarla köyümüze baskın yapıldı. Şimdi de bu korucular yüzünde huzursuzluk doğuruyor. Biz DBP'de sadece sorunların çözümü için konuşuyoruz. Ama onlar sorunların derinleşmesini istiyorlar" ifadelerini kullandı. (Diyarbakır/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

TRT sunucusu, 'Namaz kılmayan hayvandır' için özür diledi

SONRAKİ HABER

Emek, barış, demokrasi için futbol turnuvası sonuçlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...