14 Haziran 2016 10:08

Diyarbakır'da dilenciler için özel ekip kuruldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dilencilere karşı özel ekip kurdu.

Paylaş

Diyarbakır'da dilencilerin sayısı her geçen gün artarken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dilencilere karşı ekip kurdu. Zabıta Müdürü Naci Keskin, dilencilere yönelik uygulamalarının devam ettiğini, özel olarak dilenci toplama ekibi kurduklarını söyledi.

Trafik ışıkları ve kavşaklarda dilenen kişileri toplamak zorunda olduklarını söyleyen Keskin, kanuni olarak bir şey yapamadıklarını dile getirdi. Son zamanlarda dilencilerin sayısının artması üzerine özel bir zabıta ekibi kurduklarını belirten Keskin, "Sayı çok fazla arttığı için müdahale etme gereksinimi duyduk. Bu yüzden de özel olarak bir zabıta ekibi kurma gerektiğini düşündük" diye aktardı.

Dilencileri toplamanın tam anlamıyla bir çözüm getirmediğini belirten Keskin, Valilik ile beraber ortak çalışma yürüttüklerini, bu çalışma kapsamında dilenciler için bir kamp oluşturup onlara barınmaları için yeni bir fırsat sunmaya çalıştıkları aktardı. Bu kamp projesi ile birlikte dilencilerin aile bütünlüklerini bozmamayı hedeflediklerini ve aynı zamanda dilencilerin dilenmeyi bir meslek olarak yapmasının önüne geçmeyi amaçladıklarının altını çizdi. Bu proje ile birlikte sorunu minimize edebilecekleri ifade eden Keskin, kamp fikri ile birlikte dilencilik konusunda gözle görülür bir düşüş beklediklerini vurguladı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Namaz kılmayan hayvandır' diyen Aşkar hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

TRT sunucusu, 'Namaz kılmayan hayvandır' için özür diledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...