13 Haziran 2016 18:00

İrlanda ile İsveç 1-1 berabere kaldı

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu'nda İrlanda Cumhuriyeti ile İsveç 1-1 berabere kaldı.

Paylaş

Euro 2016'da E Grubu’nun ilk maçında İrlanda Cumhuriyeti ile İsveç karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısında İsveç topa daha çok sahip olsa da golleri kaçıran takım İrlanda Cumhuriyeti oldu.

10. dakika Jon Walters'ın kısa pasıyla ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan Jeff Hendrick'in sert şutunda kaleci Andreas Isaksson topu güçlükle kornere çeldi.

32. dakikada ise İrlanda Cumhuriyeti mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Shane Long ile girdiği verkaç sonrasında topu kontrol eden Jeff Hendrick ceza sahası dışından kaleye sert bir şut gönderdi fakat top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

İlk yarıda bir topu direkten dönen Jeff Hendrick ikinci yarının ilk saniyelerinde bir kez daha İsveç kalesini yokladı. İrlandalı oyuncunun 46. dakikada ceza sahası dışından çektiği şutta İsveç kalecisi Andreas Isaksson topa iki hamlede sahip oldu.

48. dakikadaki İrlanda Cumhuriyeti atağında sağ kanattan ceza sahasına giren Seamus Coleman çizgiye inerek topu içeriye ortaladı. Havadan gelen topa gelişine çok sert vuran Wes Hoolahan, Andreas Isaksson'un solundan topu ağlarla buluşturdu: 1-0

İkinci yarının başında yükselen tempoya İsveç de ayak uydurdu. Yediği golün ardından rakip kaleye yüklenen İskandinav ekibi, köşe vuruşunda net bir fırsat yakaladı. 50. dakikada Kim Kallström'ün sağ kanattan kullandığı kornerde Ciaran Clark ters bir vuruş yaptı. Yerden seken topu kaleci Darren Randolph iyi bir refleksle çeldi. Dönen topa ceza sahası içindeki Emil Forsberg gelişine çok sert vurdu fakat top üstten auta gitti.

60. dakikada İsveç önemli bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı. Sol kanattan Martin Olsson'un ortasında iyi pozisyon alan Zlatan Ibrahimovic'in volesi direğin yanından auta gitti.

İsveç'in ikinci yarıda artan baskısı 71. dakikada meyvesini verdi. Takım kaptanı Zlatan İbrahimovic'in sol kanattan sert ortasına, İrlandalı Ciaran Clark kafasıyla müdahale etmek istedi. Ancak Clark bu müdahaleyle topu kendi ağlarına gönderdi: 1-1

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve taraflar sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Bu sonucun ardından E Grubu'nun ilk maçında İrlanda Cumhuriyeti ve İsveç 1’er puanı paylaşmış oldu. (SPOR SERVİSİ)

EURO 2016 ÖZEL SAYFASI

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe, Anadolu Efes'i yenerek şampiyon oldu

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Erdoğan kendi çocuğunu Cudi’ye göndersin görelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...