13 Haziran 2016 17:52

Fenerbahçe, Anadolu Efes'i yenerek şampiyon oldu

Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Lig play-off final serisi 6. maçında Anadolu Efes'i 91-70 yenerek şampiyon oldu.

Paylaş

Spor Toto Basketbol Süper Ligi Play Off final serisinde Anadolu Efes karşısında seride 3-2 önde olan Fenerbahçe, taraftarı önünde şampiyonluk mücadelesine çıktı. Karşılaşmayı 91-70 kazanan sarı lacivertli ekip seriyi 4-2 yaptı ve 7. şampiyonluğuna ulaştı.

Karşılaşmanın başlamasına 1 saat kala Fenerbahçeli taraftarlar tribünlerdeki yerini almaya başladı. Ülker Sports Arena’yı dolduran sarı lacivertliler, karşılaşma boyunca takımlarına büyük destek verdiler. Maçın başından sonuna kadar rakibine oranla üstün bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, mücadeleyi 91-70 galip tamamlayarak seride durumu 4-2’ye getirdi ve 2015-2016 Spor Toto Basketbol Süper Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

Fenerbahçe sahaya Udoh, Bogdanovic, Vesely, Ali Muhammed ve Datome ilk 5’iyle çıkarken, Anadolu Efes de Doğuş, Saric, Heurtel, Diebler ve Dunston ilk 5’iyle sahadaki yerini aldı. Ahmet Çakı’nın ilk 5’teki vazgeçilmez isimlerinden olan Cedi Osman, özellikle son 3 maçtaki kötü performansı sonrasında bu kez maça kenarda başladı.

Serinin ilk 5 maçının aksine bu kez sert savunma yaparak oyuna başlayan Anadolu Efes, ilk periyodun başlarında istediği oyunu sahaya yansıtmayı başardı. Ancak ilk 5’te başlayan Dunston’ın yerine oyuna Alex Tyus’ın girmesi, lacivert beyazlıların işini zora sokan hamle oldu. Tyus’ın üst üste 2 kez top kaybı yapması, bir sonraki hücumda da Datome’den blok yemesi, Anadolu Efes’in 3 hücumdan boş dönmesine neden oldu.

Fenerbahçe de Bogdanovic, Ali Muhammed, Udoh ve Datome’yle sayı üretince, ilk 8 dakikada fark 10 sayıya yükseldi: 19-9. İlk periyodun son bölümünde Anadolu Efes farkı 7’ye indirse de, Fenerbahçe son hücumu iyi kullandı. Bogdanovic’in 3 sayılık atışıyla fark yeniden 10 sayıya yükseldi: 24-14.

Anadolu Efes 2. periyoda 5-0’lık seriyle başladı. Heurtel ve Diebler’in sayılarıyla fark 5’e inerken, Obradovic mola alarak taktik değiştirdi. Savunmada daha sert olan Fenerbahçe, rakibine sayı şansı tanımazken, Anadolu Efes potasında ise etkili bir görüntü çizip farkı 12 sayıya yükseltti: 31-19. Fenerbahçe’de Datome’nin hem hücumda hem de savunmadaki istekli oyunu tribünleri ayağa kaldırırken, sarı lacivertli taraftarlar takımlarına verdiği müthiş destekle farkın açılmasında katkı sahibi oldu. Pota altında çok etkili olan ve ribauntlardaki üstünlüğüyle topa daha çok sahip olan Fenerbahçe farkı 19 sayıya kadar da çıkardı: 44-25.

Karşılaşmanın ilk yarısı boyunca şampiyonluğu çok istediğini gösteren Fenerbahçe, Anadolu Efes’e karşı büyük bir üstünlük kurdu ve soyunma odasına 20 sayılık farkla gitti: 52-32. Anadolu Efes’te ilk yarıda en skorer isim 7 sayıyla Heurtel oldu. Lacivert beyazlı takım gerek dış şut, gerekse de pota altında etkisiz kalınca, ilk yarıda fark yedi.

İkinci yarıda da ilk yarıdan farklı bir görüntü ortaya çıkmadı. Obradovic, ilk yarının yıldızı Datome’yi dinlendirirken, bu kez sahanın yıldızı Vesely ve Ali Muhammed oldu. İki oyuncunun sürüklediği Fenerbahçe, 3. periyodun bitimine 2,5 dakika kala farkı 37 sayıya kadar yükseltti: 74-37. Sahada adeta yokları oynayan Anadolu Efes, bu periyotta yalnızca 11 sayı üretirken, sarı lacivertliler, rakip potaya 26 sayı bıraktı: 78-43. 3. periyot tamamlandığında Fenerbahçe’de Udoh, Bogdanovic, Vesely, Ali Muhammed ve Datome çift haneli sayılara ulaşan isimler olurken, Anadolu Efes’te en skorer isim 9 sayı atan Diebler oldu.

Maçın başından bu yana yokları oynayan Anadolu Efes son periyotta kendine geldi ve 15-0’lık seri yakalayarak farkı 20 sayıya indirdi: 78-58. Doğuş, Cedi Osman ve Diebler’in art arda 3 sayılık basketlerinin ardından Obradovic mola alarak oyuna müdahale etti. Molanın ardından toparlanan Fenerbahçe, oyunu rölantiye alırken, farkın da daha fazla erimesine izin vermedi. Jan Vesely, 5 faul alıp oyun dışı kalırken, günün tartışmasız yıldızı Datome, attığı sayılarla Anadolu Efes’in direncini kıran isim oldu. Son dakikaya 87-68 önde giren Fenerbahçe, karşılaşmadan da 91-70 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.(SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Türmen ve Gök: Bağımlı yargı, sınırsız otorite istiyorlar

SONRAKİ HABER

İrlanda ile İsveç 1-1 berabere kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...