13 Haziran 2016 15:17

Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri yürüyüş yaptı

Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri dün öğrencilere seslenmek için okula girmek isteyince TEM’in okula girmesini protesto etti

Paylaş

İstanbul Erkek Lisesinde başlayıp tüm yurtta karşılık bulan ve hükümetin eğitim politikalarını eleştiren liseli öğrencilerin eylemlerine Samsun Anadolu Lisesi de bir bildiri yayımlayarak katılmıştı. Bildiri sosyal medyada hızla yayılırken, eski mezunlar ve mezun olmak üzere olan öğrenciler dün okula gelerek tüm öğrencilere seslenmek istedi, müdür ve müdür yardımcılarının da içerisinde olduğu okul yönetimi ise öğrencileri dinlemek yerine okuldan kovdu. Öğrencileri zorla dışarı çıkartan yönetimin çağrısıyla Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri okula girdi. 

LİSELİLERDEN EYLEM

Bu duruma “Rezillik” diyerek tepki gösteren öğrenciler Çiftlik Caddesi üzerinde yürüyüş düzenledi. Eyleme, liseliler, veliler, mezun öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Basın açıklamasını okuyan mezunlardan Binnur Ülkü İlge, yaşananlara tepki göstererek, müceleyi bırakmayacaklarını ifade etti, diğer okullarla dayanışma içinde olduklarını söyledi. Ardından cadde boyunca yürüyüş yapıldı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Buca Belediyesi'nde işçilere zorla emeklilik baskısı

SONRAKİ HABER

Mustafa Aşkar'a Diyanet de fakülte de sahip çıkmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...