13 Haziran 2016 14:44

Buca Belediyesi'nde işçilere zorla emeklilik baskısı

Buca Belediyesi'nde örgütlü olan Genel İş İzmir 5 Nolu Şube kadrolu işçilere emekli olmaları için mobbing yapıldığını belirtti.

Paylaş

Buca Belediyesi'nde örgütlü olan Genel İş İzmir 5 NoluŞube, yaptığı basın açıklamasıyla, Buca Belediyesi'nde emekliliğe hak kazanmış kadrolu işçilere yönelik belediye yönetimi tarafından emekli olmaları için mobing uygulandığını açıkladı. Sendika, zorla emeklilik baskısının son bulmasını istedi. 

Genel İş İzmir 5 Nolu Şube, Buca Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak, emekliliğe hak kazanmış kadrolu işçilerin yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Belediye önünde bir araya gelen belediye emekçileri, 'Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz', 'İş Ekmek Yoksa Barış Da Yok', 'Susma Haykır Mobinge Hayır',  'Emekli Olmak İstemiyoruz' ve 'Çalışma Hakkımız Engellenemez' sloganlarını atarak belediye yönetimine seslerini duyurmaya çalıştılar. 

'BORÇLU OLDUĞUMUZ İÇİN EMEKLİ OLAMIYORUZ'

Basın metnini okuyan Sendika Şube Başkanı Ali Haydar Kara, Buca'da son 2 aydır işçilerin emekli olması için baskı uygulandığını, emekliliğe zorlandığını ifade ederek "Çalışmak istememiz ailemize karşı sorumluluğumuzdandır. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak zorunda olmamızdandır. Biz de isterdik emekli olmayı, rahat bir yaşam sürmeyi ama ülkemizde sağlık, eğitim, barınma yani her şey paralı haldeyken kazancımız vergilere, özel tüketim vergilerine kurban edilirken bizler bu mecburiyetten dolayı emekli olamıyoruz. Çalışmak istememiz, borç içinde olmamızdandır" dedi. 

'EMEKLİLİK GÖNÜLLÜ OLMALIDIR'

Belediyenin emekliliği kabul edeceklere yönelik kıdem tazminatını vereceğini belirtmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Kara şunları söyledi "Buca'ya 25 yıldır hizmet veren işçiler emekçiler emekliliğe zorlanmamalıdır. Sağlığımızı kimsenin bozmaya hakkı yoktur. Baskı ve mobingle bu iş olmaz. Emeklilik gönüllü olmalıdır. Bizler Genel İş Sendikası üyeleri olarak işçinin emeğini, onurunu ve iş yaşamından doğan çalışma hakkının kavgasını da sonuna kadar verir ve bundan da asla vazgeçmeyiz". Kara, son olarak bu uygulamanın rafa kaldırılmasını istedi. (İzmir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

15-16 Haziran'ın yıldönümünde İzmir’deki etkinlikler

SONRAKİ HABER

Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri yürüyüş yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa