13 Haziran 2016 14:27

Çocuklar için Dengbêjler Divanı 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuvarı’nda müzik eğitimi alan öğrenciler için Çocuk Dengbêjler Divanı düzenlendi. 

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuvarı’nda müzik eğitimi alan öğrenciler için Çocuk Dengbêjler Divanı düzenlendi. 

Aram Tigran Kent Konservatuvarı, ezgi, stran ve dengbêjlik kültürünü nesilden nesile aktarmak amacıyla müzik eğitimi verdiği öğrenciler için Çocuk Dengbêjler Divanı düzenledi. Düzenlenen Çocuk Dengbêjler Divanı’na, Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, konservatuvarın çocuk bölümünde müzik eğitimini alan 2,5-5,5 yaş grubu öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Yöresel kıyafetler giyen çocuklar, yıl boyunca öğrendiği Kürtçe şarkıları seslendirdi. Eşbaşkanlar da çocuklara eşlik ederek şarkı söyledi.

ANLI: ÇOCUKLAR KENDİ KÜLTÜRLERİYLE BÜYÜYECEK

Etkinlikte konuşan Eşbaşkan Fırat Anlı, çocukları tebrik ederek, “Buradaki aileler diline, kültürüne sahip çıkıp, çocukların kendi kültürlerini ve dillerini öğrenmeleri için yaptıkları bu çalışma için teşekkür ediyorum. Çocuklar evlerinde, mahallelerinde, kentte ve köylerinde kendi dilleriyle ve kültürleriyle büyüyecek” dedi.

Yine ailelerle de sohbet eden eşbaşkanlar, eğitimlerini tamamlayan çocuklara müziksel gelişim dosyaları verdi.

Çocuk Dengbêjler Divanı hakkında bilgi veren Konservatuvar Müdürü Şêrko Kanîvar ise, 2015 Kasım ayı itibariyle 92 çocuğun pratik anlamda hem müziği hem de müziğin öğelerini profesyonel anlamda öğrendiklerini belirterek, Çocuk Dengbêjler Divanı’nın 7 aylık bir çalışmanın sonucu olduğunu söyledi. Kanîvar, “Çocuklar, aileleriyle beraber ilk 3 ay müzik derslerine katıldılar. Onun için aileler bu 7 aylık süre zarfında çocukların hangi aşamalardan geçtiğini, çocukların müzikal anlamda, kültürel anlamda neyi öğrendiğini çok iyi biliyorlar” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tecavüzü şikayet eden kadın sınır dışı edildi

SONRAKİ HABER

Olimpiyat elemeleri başladı: Türkiye, Arjantin’le oynuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...