13 Haziran 2016 14:13

Irak güçleri Felluce merkeze yaklaştı

Irak ordusunun, IŞİD’in elinde bulunan iki büyük Irak kentinden biri olan Felluce’yi geri almak için başlattığı operasyon sürüyor.

Paylaş

Irak ordusunun, IŞİD’in elinde bulunan iki büyük Irak kentinden biri olan Felluce’yi geri almak için başlattığı operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında Federal Polis Şefi Korgeneral Raid Şakir Cevdet, Irak güçlerinin IŞİD kontrolündeki Felluce’nin merkezine girmek üzere olduğunu belirtti. Cevdet, “Irak federal polisi, Anbar polisi, terörle mücadele teşkilatı ve Irak ordusu çok kısa süre içinde Felluce’nin merkezine girecek. Bu operasyon ilçenin tüm yönlerden ablukaya alınmasının ardından gerçekleşecek” dedi.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Öte yandan, Anbar’da görevli ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD’in Felluce’nin kuzeyine ve güneyine düzenlediği saldırılarda 13 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Felluce’nin batısında IŞİD’le girilen çatışmada ise Irak ordusunun 32. Tugayında görevli bir askerin öldüğü ve aralarında 32. Tugay komutanın da bulunduğu 3 askerin yaralandığı belirtildi.

Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri, 2014’ten bu yana IŞİD’in kontrolünde bulunan Felluce’yi geri almak amacıyla 23 Mayıs’ta ortak operasyon başlatmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Meksika’da öğretmenler alanlarda

SONRAKİ HABER

Menbic’te çember daralıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...