13 Haziran 2016 14:02

Polislerce vurulan F.B. tekrar yürümek için destek bekliyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Yasağın 6. gününde yaralanan 15 yaşındaki F.B. adlı çocuk tekrar yürümek için destek bekliyor

Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4 Eylül’de ilan edilen ve 12 Eylül’e kadar süren sokağa çıkma yasağı süresince aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 21 sivil katledilmiş onlarca yurttaş da devlet güçlerinin saldırıları sonucu yaralanmıştı. Yasağın 6. gününde yaralanan 15 yaşındaki F.B. adlı çocuk, devlet güçleri tarafından yaralanan yurttaşlardan biri. Nur Mahallesi’nde yaşayan F.B, su almak için gittiği komşusunun evinden döndüğü esnada zırhlı araçtan açılan ateş sonucu, sağ bacağına isabet eden kurşunla yaralandı.

Cizre Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Şırnak Devlet Hastanesine sevk edilen Barın, sadece ilk gün geçirdiği 3 ameliyatın ardından, 3 buçuk ay tedavi gördü. Bu süre zarfında 23 operasyon geçiren F.B’nin bacağında düzelme olmadı. Kurşunlanan bacağında ezikler oluşan Barın’ın tekrar yürüyebilmesi için 20 bin liraya ihtiyacı var.

‘SU ALMAYA GİTTİM EVE DÖNEMEDİM’

Olay anını anlatan F.B. “Suyumuz kalmamıştı. Yemek yapmak için su gerekiyordu. Yengem de beni komşuya gönderdi. Su almak için karşı komşuya gitmiştim, eve dönemedim. Tam kapıdan içeri giriyordum, aşağı mahallelerde gezen zırhlı bir araçtan sağ dizime kurşun geldi ve yere düştüm. Amcam sağlıkçıydı. Kurşunun doçka olduğunu söyledi. 6 saat boyunca evde kaldım. Amcam tedavi etmeye çalıştı ama çok kan kaybettim” dedi.

POLİS ‘DEVLETİN YAPTIĞINI SÖYLEME SENİ TEDAVİ EDERİZ’ DEDİ

Bomba ve kurşunlar arasında geçiş yaparak ambulansa ulaşabildiklerini söyleyen F.B. Cizre, Devlet Hastanesinde polislerin kendisine “Devletin yaptığını söylemezsen seni tedavi ederiz” dediğini belirtti. 10 aydır yürüyemeyen F.B. sadece yürümek istediğini söyledi. Ailesinin ekonomik durumunun kötü olduğunu belirten F.B. destek çağrısında bulundu.

‘9 GÜN, 9 YIL GİBİ GELDİ’

Kızının tedavisi için yardım bekleyen 5 çocuk annesi Zeynep Barın (38) ise “Kızım yaralandığında komşular bile yardım edemedi. Silah, bomba sesleri geliyordu. Kızım çok kan kaybetti. 23 ameliyat geçirmesine rağmen ayağında bir düzelme olmadı” dedi. Cizre’de 9 günlük yasaktan sonra 79 gün süren ikinci yasakta da evlerinin yakıldığını söyleyen anne Barın, “Evimiz de yandığı için elimizde avucumuzda hiçbir şey kalmadı. Tedavisini yapamıyoruz. 9 gün süren yasak bize 9 yıl gibi geldi. Keşke kızımın yerine bana gelseydi kurşun. Kızımın geleceği için planlar yaparken, ne hale geldi” dedi. 

Kızının tedavisi için duyarlılık çağrısı yapan anne Barın, “Bize ameliyat için 20 bin TL gerektiğini söylediler. Oturacak ev yok, bu parayı nasıl ödeyelim? Tek isteğim kızımın yürümesi. Bir şeyler yapılsın. Sesimizin duyulmasını istiyoruz” dedi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar, Yüksekova’yla dayanışmaya çağırdı

SONRAKİ HABER

10 yaşındaki Ş.T: Asıl terörist bize ateş edenler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...