13 Haziran 2016 12:24

HDP'den ABD'ye başsağlığı mesajı

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ, ABD'nin Orlando kentinde 50 kişinin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin ABD'ye başsağlığı diledi.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, ABDP'nin Orlando kentinde yaşanan katliam sonrası ABD'ye başsağlığı dileğinde bulundu. Başsağlığı mesajı ABD'nin Ankara Büyükelçisi John R. Baas'a mektupla iletildi. 

Mesajda, şu ifadelere yer verildi: "Dün Orlando Kenti'nde 50 insanın katledilmesi ile sonuçlanan barbarca saldırıyı kınıyoruz. Amerika Halkı'nın 12 Eylül'den bu yana hedef olduğu en dehşet verici saldırılardan biri olarak gördüğümüz bu saldırının asıl amacının halklar ve inanç toplulukları arasında nefreti ve ayrımcılığı yükseltmek olduğu açıktır. 

Ortadoğu coğrafyasında ve Avrupa'da gerçekleştirilen bu tür saldırılara karşı küresel ölçekte demokrasinin, insan haklarının ve temel özgürlüklerin savunulması kaçınılmaz bir görev olarak karşımızda durmaktadır. Kendi kimliği ve ideolojisinden başka hiç kimseye yaşam hakkı tanımayan bu tür yaklaşımların dinsel/mezhepsel ve etnik kimlik referanslarıyla varlığını sürdürmesini ve şiddet yöntemlerini kullanmasını kabul edilemez buluyoruz. Orlando'da cinsel yönelimlerini bahane ederek gerçekleştirilen saldırıyı da bu çerçevede değerlendirdiğimizi bilmenizi isteriz.

Saldırı sebebiyle size ve halkınıza başsağlığı diliyor, yaralıların en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmasını umut ediyoruz." (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Üniversitesi’nin kaçak cami ısrarı

SONRAKİ HABER

Elbeyli sınırında 2 IŞİD’li cesedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa