13 Haziran 2016 10:45

İmam hatiplerde ramazanda çay ve yemek yasağı

Ramazan ayının başlaması ile birlikte imam hatip okullarında öğretmenlerin çay ve kahve içtikleri ocaklar kapatıldı.

Paylaş

Ramazan ayının başlaması ile birlikte imam hatip okullarında öğretmenlerin çay ve kahve içtikleri ocaklar kapatılarak, çay kahve içilmesi ve yemek yenmesi yasaklandı.

Buca’da bulunan; Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi, Buca İmam Hatip lisesi ve Menderes ilçesinde bulunan Menderes İmam Hatip Ortaokulu’nun müdürleri, öğretmenlerin çay, kahve içtikleri ocakları kapattı. 

Ramazan nedeniyle okulda oruç tutanların olduğu ifade edilerek okullarında çay kahve içilemeyeceği ve yemek yenilemeyeceğini söylendi. Bu uygulamalara itiraz eden öğretmenler ise dikkate alınmadı.

Eğitim Sen İzmir 5 No’lu şube yaptığı açıklamada, Buca ve Menderes ilçesindeki uygulamaların öğretmenleri, ayrıştırıcı, ötekileştirici, toplumu bölen bir uygulama olduğunu belirtti.

Şube Başkanı Savaş Candemir, “Bu vahim olayla ilgili ilçe milli eğitim müdürlerini ve mülki amirleri yasal işlem başlatmaya çağırıyoruz. Olayın takipçisi olacağız ve bu tür uygulamalara asla izin vermeyeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Liselilerin isyanına Eskişehir'den de 4 lise katıldı

SONRAKİ HABER

Antep'te gazeteciye bıçaklı saldırı düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...