13 Haziran 2016 10:31

Buca'da birlikte mücadele çağrısı

Emek Partisi Buca İlçe Örgütü tarafından gerçekleştirilen 'Türkiye Nereye Gidiyor?' konulu halk toplantısında birlikte mücadele vurgusu öne çıktı.

Paylaş

Emek Partisi Buca İlçe Örgütü tarafından Gediz mahallesinde gerçekleştirilen 'Türkiye Nereye Gidiyor?' konulu halk toplantısında birlikte mücadele vurgusu öne çıktı.

Savaş politikaları, dokunulmazlıkların kaldırılması, laiklik, kiralık ve taşeron çalışma ile iş güvencesi konularının tartışıldığı toplantıya Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Oğuz ve Eğitim Sen MYK Üyesi Elif Çuhadar katıldı.

Öznur Oğuz AKP’nin Ortadoğu’da ve ülkede savaş politikaları yürüttüğünü ifade etti ve bu politikaların gerçekleşmesi için muhalif kesimlere yönelik saldırıların her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Muhalif medyanın susturulmaya çalışıldığını, barış isteyenlerin yargılandığını ve halkın iradesi ile seçilen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırıldığını belirten Oğuz eski CHP Milletvekili Rıza Türmen’in çağrısına dikkat çekerek birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Konuşmasında, kiralık işçilik, kıdem tazminatı ve eğitim sistemi ile laiklik konularına değinen Eğitim Sen MYK Üyesi Elif Çuhadar da kiralık işçilik tasarısını bir gece aniden meclisten geçiren AKP iktidarının örgütlü mücadeleyi yok etmek çabasında olduğunu ifade etti. Eğitimin tamamen dinselleştirilmeye çalışıldığını dile getiren Çuhadar, “Ensar Vakfı gibi dini kurumlarda yaşanan çocuk istismarına devlet göz yumuyor, buralara maddi destek sunuyor” dedi. Çuhadar Türkiye’de gerçek laikliğin hiç olmadığını ve devletin tüm inançlara eşit mesafede durmadığını vurgulayarak devletin ayrımcılık yaptığını dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Maraş'ta DSİ kanalına giren 2 çocuk boğuldu

SONRAKİ HABER

Liselilerin isyanına Eskişehir'den de 4 lise katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa