13 Haziran 2016 09:53

Okul gezisi kazasında sürücü 1. derecede kusurlu bulundu

Osmaniye'de 15 kişinin yaşamını yitirdiği kaza sonrası jandarmanın hazırladığı rapora göre, midibüsün ölen şoförü, '1'inci derecede kusurlu' bulundu.

Paylaş

Osmaniye'de 15 kişinin yaşamını yitirdiği kaza sonrası jandarmanın hazırladığı rapora göre, sulama kanalına uçan, veli, öğretmen ve öğrencilerin içinde bulunduğu midibüsün ölen şoförü, '1'inci derecede kusurlu' bulundu.

5 Haziran'da tarihi yerleri geziden dönen midibüsün sulama kanalına uçması sonucu 8'i çocuk ve öğrenci 15 kişinin ölümüyle ilgili raporda 37 yaşındaki Ferruşah Eşen yönetimindeki 31 KLY 69 plakalı midibüsün kavşakta önündeki TIR'ı sollayarak kendi şeridinde ilerleyen Cengiz Ercan yönetimindeki otomobile çarptığı, ardından da korkulukları yıkarak sulama kanalına uçtuğu belirtildi. Rapora göre Eşen, kavşaklara yaklaşırken yavaşlamamak, geçmenin yasak olduğu yerlerde önündeki aracı geçmek suçlarını işlediği gerekçesiyle 1'inci derecede kusurlu bulundu. Otomobil sürücüsü Cengiz Ercan da aynı rapora göre kavşakta yavaşlamadığı için 2'nci derecede kusurlu bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nin 21'inci maddesine aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlendiği saptanan gezi ve sonrasında meydana gelen kazayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma ise devam ediyor. (Osmaniye/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem'de kampanyaya katılanlar ifade verdi

SONRAKİ HABER

Ovacık'ta adliye lojmanına bombalı araçla saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...