13 Haziran 2016 09:52

Özgür Gündem'de kampanyaya katılanlar ifade verdi

Özgür Gündem'de Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılanlara açılan soruşturmada bugün ifade verildi.

Paylaş

Baskı ve soruşturmaların hedefindeki Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen isimler hakkında gazetede çıkan haberler nedeniyle ‘örgüt propagandası’ vb iddialarla açılan soruşturmalara bir yenisi eklendi. Nöbetçi yayın yönetmeni görevini üstlenen isimlerden İhsan Çaralan, Işın Eliçin, Murat Çelikkan, Necmiye Alpay, Uğur Karadaş, Öncü Akgül ve HDP Eski Milletvekili Hasip Kaplan, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma nedeniyle İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi.

Adliye önünde ifade vermeye girmeden önce basın açıklaması yapıldı. 

ADLİYE ÖNÜNDE KONUŞTULAR

Açıklamada ilk olarak DİSK Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren konuştu. Eren, her hafta düzenli olarak adliyeye geldiklerini belirterek, “Şimdi haber yapmamız gerekirken arkadaşlarımızla dayanışmak için buradayız. Gazeteciler üzerindeki baskıyı sona erin. Özgür Gündem’e yönelik baskılar arttıkça dayanışma da artacak” dedi.

Eren’in ardından konuşan Gazeteci Murat Çelikkan da gazetecilere yönelik baskıyı geriletmenin en etkin yolunun dayanışma olduğunu ifade etti ve dayanışmanın gücünden dolayı hedef seçildiklerini söyledi.

HDP Eski Milletvekili Hasip Kaplan ise düşünce ve ifade özgürlüğünü savunduğu için gazetecilerin yanında olduğunu ifade ederek, “Özgür basına yönelik baskılar arttı. Ancak, özgür basındaki arkadaşlarımız baskılar arttıkça daha çok çalışıyor. Baskıları istediğiniz kadar arttırın özgür basın kazanacak” dedi.

Özgür Gündem ile dayanışmanın her gazetecinin görevi olduğunu söyleyen Alınteri gazetesinden Uğur Karadaş da “Biz gazeteciler, Özgür Gündem ile dayanışırken aslında kendimizle dayanışıyoruz” diye konuştu. Gazeteciler Işın Eliçin ve Necmiye Alpay da yine ifade ve basın özgürlüğü kapsamında dayanışma gösterdiklerini ve dayanışmanın artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.

AYNI SORULARA MARUZ KALDILAR

Yaptıkları konuşmaların ardından grup adliye binasından içeriye girerek, yetkili savcıya ifade verdi. İfadeleri alınan Çaralan, Eliçin, Çelikkan, Karadaş, Alpay, Akgül ve Kaplan’a, daha önce de karşılaşıldığı gibi yine “Bu dayanışma nöbetini kim organize ediyor?”, “Siz nerden haberdar oldunuz da gittiniz?”, “Kampanya ne kadar zamana kadar sürecek?”, “O gün yayınlanan haberler gazeteye kim gönderiyor?”, “Haberler tartışılıyor mu?” soruları yöneltildi.

Gazeteciler ise yöneltilen bu sorulara “Halkın haber alma hakkının kısıtlanmaması için bu görevi devraldıkları, kampanyadan gazetenin yaptığı duyuruyla haberdar olduklarını, gündem toplantısında ise haberleri tartıştıklarını ancak dayanışma amacıyla orada bulundukları için haber içeriklerini kendilerinin belirlemediği” yanıtlarını verdi. (İstanbul/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

BM: Türkiye Nusaybin’i ağır silahlarla yıktı

SONRAKİ HABER

Okul gezisi kazasında sürücü 1. derecede kusurlu bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa