13 Haziran 2016 09:38

İzmir'de imam hatip dayatmasına tepki büyüyor

İzmir'de ihtiyaç olmadığı halde imam hatibe dönüştürülen okullarda veli tepkisi büyüyor.

Paylaş

İzmir'de ihtiyaç olmadığı halde imam hatibe dönüştürülen okullarda veli tepkisi büyüyor. Son olarak Konak Kadriye Mahallesi'nde yer alan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nun velileri de laik eğitim talebini dile getirerek çocuklarını imam hatipte okutmak istemediklerini belirttiler.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararıyla kademeli olarak imam hatibe dönüştürülecek okullardan Konak Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu önünde veliler ve halk eylem yaptı.

Eğitim Sen üyelerinin de katıldığı eylemde bölge halkı 'Okuluma Dokunma' ve 'Eğitim Hakkımız Engellemez' yazılı dövizler açtılar.
Veliler adına basın açıklamasını okuyan Taha Özel, uygulamanın durdurulmasını istediklerini belirterek bölgede başka orta okul olmadığını dile getirdi. Veliler olarak çocuklarının bilimsel ve laik eğitim alması için seçeneksiz bırakıldıklarını ekleyen Özel uzak okullara göndermenin ekonomik anlamda mağdur edeceğini söyledi.

Kararın tepeden inme bir şekilde dayatıldığını da ifade Özer, dönüşümün mahallenin sosyal dokusuna uygun olmadığını da vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Alevi örgütleri: Kolluk güçleri güvenliği neden sağlayamadı?

SONRAKİ HABER

Yüksek yargının yapısını değiştiren yargı paketi Meclis'te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa