12 Haziran 2016 14:38

KESK heyeti Yüksekova’da 

Eş Genel Başkan Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu KESK heyeti, harabeye çevrilen Yüksekova’ya gitti. 

Paylaş

"Sokağa çıkma yasağı" adı altında kuşatmanın kısmi olarak kaldırıldığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesine ziyaretler sürüyor. Aralarında Eş Genel Başkan Lami Özgen'in de bulunduğu KESK heyeti, saldırıların ardından harabeye çevrilen ilçeye geldi. Yıkımın en ağır olduğu Cumhuriyet Mahallesi'ne geçen heyet, incelemelerde bulundu. Ardından açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, ilçenin insansızlaştırılması için kasıtlı olarak yakılıp, yıkıldığını belirterek, "Yok etmeye yönelik bir politika olduğu ortadadır" dedi. 

İlçe halkının ciddi anlamda barınma sorunu yaşadığına vurgu yapan Özgen, ilçede eğitimin de askıya alındığını hatırlatarak, "Onbinlerce öğrenci bir yıldır eğitim öğretim hakkından yoksun. Binlerce öğretmen ile diğer kamu çalışanlarının ilçeyi terk etti" diye konuştu. 

Yüksekova Belediyesi koordinasyonunda ilçeye gelen yardımların engellendiğini belirten Özgen, ilçe halkının bu yolla cezalandırıldığını söyledi. 

Açıklamanın ardından Hakkari merkeze geçen heyet, yarın valilik ile yapacağı görüşmenin ardından açıklama yapacak. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 yenildi

SONRAKİ HABER

Sennur Sezer Emek ve Şiir Ödülleri verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...