12 Haziran 2016 13:33

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 70. yaşını kutladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 70’inci, Cemiyet’in günlük yayın organı Bizim Gazete 22’inci, Basın Müzesi ise 28'inci yılını kutladı.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 70’inci, sivil toplum gazetesi olarak yola çıkan Cemiyet’in günlük yayın organı Bizim Gazete 22’inci, Basın Müzesi ise 28’inci yılını kutladı. Cağaloğlu’nda bulunan Gazeteciler Restoranı’nda Cemiyet’in yaşayan ilk 20 üyesi için şükran plaketi töreni düzenlendi. 

Törenin açılışı konuşmasını yapan TGC Başkanı Turgay Olcayto, törene bulunan kıdemli üyeler için şunları söyledi: “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, sizlerin katkılarıyla bugünkü bağımsız kimliğini kazandı ve ayakta duruyor. Cemiyet’e büyük katkı verdiniz. Sizlerden sonra yetişen yöneticiler, yönetimde yer alan arkadaşların hepsi Sedat Simavi’nin çizdiği yolda ilerlemeye gayret etti. Herkes elinden geleni yaptı. Sedat Simavi’nin açtığı yolda bugün hâlâ ayaktayız. Gazeteciliğin onurunu, düşünce ve ifade özgürlüğünü, korumak için mücadele veriyoruz. Bu mücadelede de yalnız değiliz. TGS, DİSK BASIN İŞ, ÇGD, IPI Türkiye Temsilciliği ile beraber mücadele veriyoruz.  Gazetecilik zor günlerden geçiyor. Yalnız gazeteciler değil, üniversitelerde de bugün sıkıntı var. Ama ben umutluyum. Nasıl olsa siyasetçiler giderek gazetecilik hep dimdik ayakta kalacak.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye’deki basın özgürlüğü ihlalleri’ tartışalacak

SONRAKİ HABER

CPJ gazetecilere dönük saldırıyı kınadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...