12 Haziran 2016 13:25

‘Türkiye’deki basın özgürlüğü ihlalleri’ tartışalacak

Türkiye’de İnsan Haklarını Destekleme Komitesi, Stockholm’de Türkiye’deki politik gelişmelerin ele alındığı bir seminer düzenleyececek

Paylaş

İsveç Parlamentosu bünyesinde çalışma yürüten, Türkiye’de İnsan Haklarını Destekleme Komitesi, İsveç’in başkenti Stockholm’de 15 Haziran’da Türkiye’deki son politik gelişmelerin ele alındığı bir seminer düzenleyecek. Seminere konusmacı olarak; Diyarbakır Barosu adına Ahmet Özmen, TİHV Genel Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Gazeteci Cengiz Çandar katılıyor.

Komite, İsveç parlementosunda düzenlenecek seminerde konuşulacak konuları ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve azınlık hakları olarak belirledi. Yaptıkları açıklamada Türkiye’nin bir yol ayrımında olduğunun altını çizen İnsan Hakları Komisyonu, “Ya demokrasi ve daha fazla tolerans seçilecek ya da daha fazla baskı ve şiddet” dedi. Türkiye’den endişe verici raporların geldiğini belirten İnsan Hakları Komisyonu, özellikle bölgede basın özgürlüğü konusunda kötü gelişmeler olduğunu ve acilen anayasal hakların garanti altına alınması gerektiğini belirtti.

Türkiye’de İnsan Haklarını Destekleme Komitesi, seminer için yaptığı çağrıda Türkiye’de muhalif partiler ve medyaya yönelik baskıların artmasını kaygı verici olarak niteledi. Komite ayrıca Türkiye ve bölgenin sorunlarını şiddet ile değil ancak diyalogla çözülebileceği inancında olduklarını açıkladı. 
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Legion’ tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de yayınlanacak

SONRAKİ HABER

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 70. yaşını kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...