12 Haziran 2016 13:02

Menbic’in etrafında şiddetli çatışmalar

Suriye’nin Menbic kentinin batı, kuzey ve kuzeybatı yakalarında , Suriye Demokratik Güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Paylaş

Suriye’nin Menbic kentinin batı, kuzey ve kuzeybatı yakalarında dün, YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri ile IŞİD militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. DİHA’nı haberine göre çatışmalarda en az 69 IŞİD’li öldürüldü. 

Menbic Operasyonu dün 12. gününde devam etti. ABD’nin hava saldırıylarıyla desteklenen operasyonla kuşatma altına alınan Menbic’e ilerleyiş sürerken, çatışmalar da yaşanıyor. 

IŞİD’in Menbic’in bir kilometre batı yakasında yer alan Sultaniyê ve Hemduniyê arasında saldırı düzenlediği, burada şiddetli çatışmaların çıktığı bildirildi. 

Öte yandan IŞİD üyeleri önceki gece Menbic’in kuzey yakasında yer alan Medna köyü çevresine de bir saldırı düzenledi. 3 koldan düzenlenen saldırılar nedeniyle başlayan çatışmalar dün sabah saatlerine kadar devam etti. 

FELLUC’DE İKİ BÖLGE GERİ ALINDI

Öte yandan Irak ordusunun IŞİD’in kontrolündeki Felluce kentini geri almak için başlattığı operasyonda da önceki gün önemli gelişmeler yaşandı. Şii milis gruplarının da katıldığı operasyonda, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Irak ordusuna destek sağladığı ifade ediliyor. Irak ordusunun şehrin batısındaki Fellahat ve Seyhat bölgelerini IŞİD’den geri aldığı kaydedildi. CİHAN’ın haberine göre bölgedeki aşiretlerin de Irak ordusuna destek verdi. 

Şehir 2014’ten bu yana IŞİD’in kontrolünde bulunuyor. Irak ordusu, Anbar vilayetine bağlı şehri geri almak için bir kaç kez teşebbüste bulunmuş, fakat başarılı olamamıştı. Felluce’de 50 bin sivilin mahsur kaldığı tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Demokrasi cephesi’ harekete geçiyor

SONRAKİ HABER

Brezilya’da yeni hükümet karşıtı eylemler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...