12 Haziran 2016 09:30

Lise öğrencilerinin protestosu yayılıyor

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin gerici ve iktidar yandaşı tutumlarına karşı başlattığı protestoya Çankaya ve Samsun Anadolu liseleri de katıldı.

Paylaş

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin, idarecilerinin gerici ve baskıcı uygulamalarına ve iktidar yandaşı tutumlarına karşı başlattığı protestoya Çankaya ve Samsun Anadolu liseleri de katıldı.

Çankaya Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yayınlanan bildiride “Bizler, gerici okul yönetimleri ve çağdışı eğitim sistemine karşı İstanbul Erkek Lisesi’nde başlamış olan mücadeleye destek veriyoruz. Okullarımızın gerçekliğe, bilgiye dayanan müfredatla öğrencileri yetiştirmesi gerekirken, normallikten nasibini almamış eğitim sistemi nedeniyle geleceğimizin karartılmasına göz yumamayız. Laikliğe savaş açmış olanlar bilsinler ki mücadeleyle kazanılmış şeyler ancak mücadeleyle kaybedilir. Biz kazandıklarımızı kaybetmemek için tüm liseli arkadaşlarımızı mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” denildi.

Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri de yayınladıkları metinde, okullarının atanan yeni müdür eliyle son iki yıldır planlı bir şekilde hükûmet tarafından karanlığa çekilmeye çalışıldığını belirttiler. Samsun Anadolu Lisesi’nin 60 yıllık birikim ve kültürünün bitirilerek, bilimsel düşünceden, empati yeteneğinden yoksun ve hiçbir muhalif sese tahammülü olmayan bir nesil yetiştirilmek istendiği vurgulanan metinde öğrenciler, bu gidişata sessiz kalmayacaklarını duyurdular. Galatasaray, Cağaloğlu, Vefa, Bornova liseleri, Kadıköy Anadolu, Notre Dame de Sion, Çiğli Fen ve Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri de,  bildiri yayımlayarak protestolara katılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hükümetin madalyasını iş yasasına tepki olarak reddetti!

SONRAKİ HABER

6 yaşında çocuklar iş cinayetinde can veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...